уторак, 28 маја, 2024
vesti online

Američki mediji: Vanzemaljci postoje, a dokaz se krije u ovom SRPSKOM MANASTIRU

Američki portal „Hafington post“ piše da se na fresci Hristovog raspeća iz 1350. u manastiru Visoki Dečani nalazi dokaz postojanja vanzemaljaca. Naime, na fresci se vide dva čudna objekta sa Isusove leve i desne strane.

Freska Hristovog raspeća u Dečanima

Foto: srpskoblago org / WikipediaFreska Hristovog raspeća u Dečanima

Teoretičari zavere tvrde da su ovi nesvakidašnji prikazi zapravo svemirski brodovi i time žele da dokažu postojanje vanzemaljskog oblika života, ali profesor sa univerziteta u Njujorku smatra da je to netačno.

Kako navodi stručnjak za istoriju umetnosti, ovi nesvakidašnji i čudni detalji su zapravo nebeska tela, piše Hafington Post.

– Koliko god da ljudskom savremenom oku detalji na fresci deluju čudno, oni predstavljaju nešto sasvim uobičajeno, mesec i sunce – navodi italijanski profesor renesansne umetnosti sa Odeljenja za istoriju umetnosti na Univerzitetu u Njujorku.

– Neobičnost, bez sumnje leži u činjenici da dva nebeska tela, na neki način poprimaju „čovek na Mesecu“ efekat, a ovakvi prikazi se često pominju u Jevanđelju – rekao je italijanski profesor.

Madona i dete sa odjčetom Sv. Jovana

Foto: Palazzo Vecchio Museum, Florence / PromoMadona i dete sa odjčetom Sv. Jovana

Na slici Karla Krivelija „Blagovesti sa Sv. Emidijem“ iz 1486.godine, kao i na slici „Madona i dete sa odojčetom Sv. Jovana“ takođe postoje čudni nedefinisani objekti. (Blic)

Karlo Kriveli "Blagovesti Sv. Emerdija"