петак, 31 маја, 2024
vesti online

Bimbo Mihalj pozvao Kanjižane u borbu protiv emigranata sa Bliskog istoka

Predsednik opštine Kanjiža Bimbo Mihalj pozvao Kanjižane u borbu protiv, migranata sa Bliskog istoka koji prolaze kroz Kanjižu. Centar za zaštitu azilanata protiv njega podnosi krivičnu prijavu.

Migranti(Foto:Jutjub)

„Neka svi pogledaju šta su uradili ovi stranci koji ne poseduju najosnovnije elemente osnovne inteligencije i kulture… Sada je jasno da Srbija ne može da zaštiti građane i poreske obveznike severne Bačke. Ovo ne možemo da trpimo dalje, moramo da se ujedinimo, a građani treba da budu spremni za slučaj kada ćemo ih zamoliti da izraze nezadovoljstvo“, rekao je Bimbo Mihalj, aludirajući na nered koji migranti osavljaju za sobom.

„U pravu je svaki stanovnik Kanjiže, Martonoša i Horgoša koji sa strahom izlazi na ulicu. Moramo uzeti u svoje ruke rešavanje ove nesrećne situacije“, poručio je Mihalj.

„Ono što je Mihalj izjavio primer je izazivanja verske, rasne i nacionalne mržnje, zbog čega ćemo protiv njega podneti krivičnu prijavu. Podseća me na najcrnje nacističke ideje, kada su ljude pokušavali da okarakterišu kao manje vredne zbog njihove nacionalne pripadnosti“, kaže Radoš Đurović iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila. (Pravda)