понедељак, 10 јуна, 2024
vesti online

Bludnom svešteniku PET GODINA ZATVORA za silovanje devojčice

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i bludnog popa Milovana Đokića (58) osudio na pet godina zatvora zbog obljube devojčice.

Foto: RAS / RAS Srbija

Naime, presudom Višeg suda u Smederevu iz 11. januara ove godine, Đokić je osuđen na pet godina robije i to zbog izvršenja dva krivična dela: obljuba sa detetom i obljuba u pokušaju. Oštećena devojčica V.P. (15), koja je u vreme izvršenja krivičnog dela imala 13 godina, upućena je da u parničnom postupku zatraži odštetu za pretrpljene traume. Tu presudu je Apleacioni sud potvrdio, ocenivši žalbe tužilaštva i advokata odbrane kao neosnovane.

Milovan Đokić, sveštenik SPC, uhapšen je od strane pančevačke policije u martu 2014. godine zbog sumnje da je obljubio pomenutu devojčicu, i to u svečanoj sali crkve u selu Pločica kod Kovina. Kako su mediji preneli, devojčica je napastvovana još u januaru 2014. godine, ali je ćutala u strahu od odmazde manijakalnog sveštenika. Istinu o silovanju devojčice otkrili su njeni baba i deda, Stojan i Regina Spasić.

Đokić je, inače, predava veronauku u Osnovnoj školi u Pločici, što je posebno zabrinulo inspektore koji su istraživali da li je bilo još slučajeva silovanja koje su delo ovog sveštenika. Ipak, istraga nije dala konkretne rezultate. Inače, kako su mediji pisali, Đokić je tokom postupka negirao sve optužbe.

Prema njihovim rečima, devojčica je od 2012. godine pevala u crkvenom horu, a u mesecima pre napastvovanja, Milovan je sve češće devojčicu zvao da mu pomaže oko sređivanja crkve, za šta joj je davao i nešto novca. Ipak, Stojan i Regina su primetili čudno ponašanje devojčice, i pritiskali je da otkrije šta se dešava između nje i sveštenika. Na kraju su obavestili i socijalnu službu i policiju, a inspektori su obavili razgovor sa devojčicom.

Devojčica se, na kraju, poverila tetki, da ju je sveštenik 3. januara namamio u svečanu salu crkve i tu je silovao. Pokušao je još dva puta, ali nije uspeo: … (Blic)