ATINA – Lider levičarske Sirize koja je pobedila na izborima u Grčkoj, Aleksis Cipras izjavio je večeras da taj rezultat daje njegovoj stranci nov četvorogodišnji mandat za oporavak zemlje i poručio da je ovo velika narodna pobeda.

„Postigli smo ogromnu pobedu, to je narodna pobeda. Žestoko smo se borili. Grčki narod nam je dao jasan četvorogodišnji mandat za borbu“, rekao je Cipras obraćajući se vatrenim pristalicama u centru Atine.

„Poslednjih sedam meseci borili smo se asimetričnim snagama. Siriza je dokazala da je suviše jaka da zamre“, rekao je Cipras, prenela je ANA.

On je ocenio da su Grčka i grčki narod u Evropi postali sinonim za otpor i dostojanstvo i dodao da će se ta borba nastaviti još četiri godine.

„Čekaju nas teškoće, ali smo takođe na čvrstom tlu. Iz te bitke nećemo se oporaviti magijom, već samo sa teškim radom“, rekao je lider Sirize.

On je najavio da će Siriza ponovo formirati kolicionu vladu sa desničarskim Nezavisnim Grcima Panosa Kamenosa koji mu se pridružio na bini, prenosi AP.

Prema rezultatima na osnovu 58 odsto prebrojanih glasova, Siriza je osvojila 35,52 odsto, dok je konzervativna Nova demokratija osvojila 28,19 odsto glasova. (Novosti)