петак, 17 маја, 2024
vesti online

ĆUTAO 44 GODINE Američki vojnik progovorio o NLO!

Bivši američki vojnik odlučio je da nakon 44 godine ćutanja progovori o neobičnom događaju, koji se zbio 1971. godine u pustinji Novog Meksika.

Vojnik tvrdi da je NLO video 1971. godine, Foto: Profimedia

Neimenovani vojnik je rekao da je sa još 500 svojih saboraca video NLO nedaleko od Rozvela, mesta na kojem je 1947. godine pao nepoznati objekat. Vojnik je rekao da će ga to, što je video, proganjati do kraja života.

On je, kako tvrdi, 1971. godine bio stacioniran u Fort Blisu u Teksasu kad su ih poslali na ‘vojne manevre’ u pustinju Novog Meksika, zapadno od tada već svetski poznatog Rozvela.

Tokom noćnih manevara svedok je, kako kaže, zajedno s ostalim vojnicima video dva neidentifikovana leteća objekta.

– Prvog smo uočili kako se približava sa severa. Zaustavio se! Drugi objekat nam je došao sa zapada. U narednih pet sati gledali smo kako ti leteći objekti lutaju po nebu iznad pustinje – tvrdi ovaj vojnik i dodaje da su ti objekti bili okruglog oblika-

– Nisam mogao da odredim njihovu veličinu, jer je i visina na kojoj su se kretali bila relativno nejasna – kaže on i dodaje da letelicu nije mogao da identifikuje iako je bio u protivvazdušnoj odbrani i znao je da raspozna svaku letelicu, kao i njegovi drugovi, prenose britanski mediji.

On kaže da su tokom narednih dana svi pričali o onom što su videli, ali kaže da ne zna zašto niko do sada nije to rekao javno. (Alo)