недеља, 26 маја, 2024
vesti online

DINKIĆ POBEGAO OD KAZNE: Ugasio URS i ostavio dug preko milion evra!

BEOGRAD – Stranka Ujedinjeni regioni Srbije više ne postoji, ali ono što je ostalo za njom su dugovi od preko milion evra.

Mlađan Dinkić (Foto: Jutjub)

Od prošlogodišnjih parlamentarnih izbora URS nemaju zaposlene, račun im je blokiran, a predsednik stranke Mlađan Dinkić tek pre nekoliko dana rešio je da podnese zahtev za gašenje URS.

Pored zahteva za gašenje stranke, potrebno je bilo izmiriti i dug od 126 miliona dinara, ali se to nije dogodilo. Bivši predsednik je prema saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave samo poslao dopis, gde je naveo da što se njega tiče, nadležno ministarstvo može da pokrene postupak brisanja URS iz registra, ali o parama nije bilo reči.

Zakonom o političkim strankama propisano je da ako zastupnik političke stranke ne podnese njeno brisanje iz registra, preti mu kazna od 50.000 do 500.000 dinara, pa se može pretpostaviti da je Dinkić da je ovim potezom pokušao da se izvuče iz dodatne kazne.

Od bivšeg predsednika URS nije mogao da se dobije komentar na ovu pretpostavku jer se tokom celog dana nije javljao na telefon.

Ni bivši članovi URS nisu želeli da komentarišu zašto je Dinkić nakon više od godinu dana rešio da ugasi stranku.

„Ne želim ništa da komentarišem. Ja nisam bila uključena u sve to. Tako da jedino Dinkić može da objasni tačne namere“, rekla je nekadašnja poslanica URS Suzana Grubješić.

Takođe, ni kandidatkinja za narodnu poslanicu Ujedinjenih regiona Srbije na izborima u martu 2014. Nadica Momirov ne zna šta se dogodilo.

„Ja sam u Norveškoj. Živim ovde, tako da nisam obavešten“, rekla je Momirov. (Pravda)