среда, 29 маја, 2024
vesti online

DIREKTOR INSTITUTA NA DEDINjU: „Smenjen sam jer govorim da je Vučić zlo!“

Poslednjeg radnog dana stare godine, 31. decembra, Vlada Srbije je sa mesta direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ smenila prof. dr Boška Đukanovića, koji slovi za jednog od najboljih kardiohirurga u Evropi.

Boško Đukanović (Foto: Jutjub)

I taman kada je opoziciona javnost smenu videla kao deo čistke političkih neistomišljenika, sam doktor se, neprimerenim rečnikom i SMS pretećim porukama upućenih ministru zdravlja, pobrinuo da se takvi zaključci relativizuju.

„Ti si ljudski otpad! Mala bitanga!“, bila je prva poruka upućena ministru Zlatiboru Lončaru nakon odluke Vlade o smeni. Usledila je, zatim, i ona preteća: „Sad dobro zapamti, Je*aću ti majku pokvarenu, svinjsku! Đubre bedno. Odaberi kontejner!“.

Resorni ministar tvrdi da je do razrešenja sa rukovodeće pozicije došlo zbog smene generacija.

– Posle 15 godina, koliko je Đukanović bio direktor ove ustanove, sada je vreme za smenu generacija. Na tu dužnost imenovao sam Predraga Milojevića koji je sjajan stručnjak – izjavio je Lončar za „Politiku.

Nakon što je za beogradske medije priznao da je slao SMS poruke, ali ih nije doživeo kao preteće, Đukanović tvrdi da su razlozi za smenu politički, s obzirom na to da nije prijatelj predsednika Vlade, „što svi znaju“, jer je „po kafanama govorio da je Vučić najveće zlo“.

Jedna od SMS poruka ministru zdravlja, inače, glasila je i : „Đubre malo! Javi i Vučićeviću (gl.urednik „Informera“, prim. aut.) i Vučiću da ste svi ološ! Sramota Srbije, moje zemlje“.

Ministar je zbog pretećih poruka podneo krivičnu prijavu protiv Đukanovića, a ako je verovati smenjenom doktoru, on bi mogao da uzvrati dosijeom o Lončaru.

„Ministru sam poručio da nađe kontejner i da baci smeće u njega, a ne da ga baca kroz prozor. Kontejnere su za druge svrhe koristili Šiptar i Kum i to neka prokomentariše ministar“, protumačio je svoje SMS poruke Đukanović, aludirajući na ranije čaršijske priče da je Zoran Lončar kao lekar radio za zemunski klan.

Oni koji su na listi za operacije kod profesora Đukanovića, ne treba da brinu, jer on ostaje i dalje aktivan hirurg na dedinjskoj klinici. (Pravda)