среда, 28 фебруара, 2024
vesti online

Funkcioner SNS: Protest „Ne da(vi)mo Beograd“ – provod besposličara

Masovnost protesta inicijative Ne da(vi)mo Beograd vidim kao provod besposličara – kaže Vladimir Đukanović, funkcioner Srpske napredne stranke

Goran Ješić, potpredsednik Demokratske stranke sa svoje strane ocenjuje da kada državne institucije ne rade svoj posao i tolerišu korupciju i nasilje, onda je jedini odgovor slobodnih građana takav vid protesta. „Podržavam proteste inicijative Ne davimo Beograd u potpunosti“, kaže on.

– Boj građana koji će dolaziti na proteste inicijative Ne davimo Beograd biće u budućnosti sve veći i veći. Tako ja tumačim trenutnu masovnost tih demonstracija. Građane koji se pojavljuju na tim protestima niko ne prisiljava da budu deo tog bunta, odnosno svi tamo odlaze po slobodnoj volji. Kako se bude odlagalo utvrđivanje istine o tome ko je odgovoran za rušenje u Savamali, broj učesnika protesta će biti masovniji. Prolongiranje saopštavanja imena odgovornih izvešće još naroda na ulice Beograda – smatra Ivan Ninić, funkcioner pokreta Dosta je bilo

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar ocenjuje da je masovnost protesta Ne davimo Beograd  „pristojna“. Nema ni mnogo, ni zanemarljivo malo građana, učesnika demonstracija, dodaje uz konstataciju da je masovnosti doprinela medijska dramatizacija slučaja i direktna politizacija onoga što se dogodilo. Ipak, po broju učesnika, ova okupljanja se ne mogu porediti sa građanskim i studentskim demonstracijama tokom devedesetih.

– Očigledno je da građani ne odustaju od svojih zahteva da se što pre reši slučaj „Savamala“. Nadamo se da će uskoro sa ulice ceo proces da se preseli u nadležne sudove. Do tada je svaki vid protesta potreban, potpuno legitiman i koristan kao vid podrške da se čitav događaj rasvetli do kraja – kaže Kenan Hajdarević, član Predsedništva LDP. (Danas)