четвртак, 30 маја, 2024
vesti online

GOVOR KOJI NE SME DA SE ČUJE: Viktor Orban objavio rat Evropskoj uniji?!

Mađarski premijer Viktor Orban je održao revolucionarni govor povodom godišnjice mađarske revolucije prošle nedelje u kom je pozvao na razmontiravanje projekta zvanog Evropska unija.

Trn u oku EU (Ilustracija: Pravda)

U govoru održanom protekle nedelje Orban je urgirao na javnost da ne dozvoli bezličnim, neizabranim i od poreza izuzetim vladarima EU i UN da nastave sa namernim uništavanjem država putem masovne imigracije kroz njihove granice.

On je rekao da je sudbina Mađara postala isprepletena sa sudbinama evropskih nacija i da je u tolikoj meri postala deo unije da čak ni pojedinci ne mogu biti slobodni ukoliko Evropa nije slobodna.

„Evropa je danas krhka i slaba i nije slobodna iz razloga što je sloboda povezana sa istinom, a u Evropi je danas zabranjeno govoriti istinu“, rekao je Orban. „Čak i kada je napravljena od svile, brnjica je brnjica“.

On je istakao da je danas zabranjeno reći da izbeglice ugrožavaju Evropu, da imigracija donosi zločin i terorizam u evropske države i da migranti ugrožavaju evropski način života, kulturu, običaje i hrišćansku tradiciju.

Orban je napomenuo da ova masovna imigracija nije posledica nenamernog niza posledica, već unapred isplanirana i osmišljena operacija s ciljem naseljavanja ljudi u Evropi koji će preoblikovati religijsku i kulturnu pozadinu Evrope i eliminisati glavnu prepreku ka internacionalizmu – države.

„Dame i gospodo, današnji neprijatelji slobode su obučeni u drugačiju odoru od one koju su imali raniji imperijalni vladari i oni koji su vodili sovjetski sistem. Oni koriste drugačiji niz alata kojim nameravaju da nas potčine, da nas zarobe i da nam uzmu slobodu iako nas ne skupljaju u koncentracione logore niti šalju tenkove da okupiraju naše države“, rekao je Orban. „NJihova današnja artiljerija su ucene i pretnje“.

„Ipak, narod Evrope se budi i pregrupiše, a stubovi suzbijanja istine se polako krive i počinju da pucaju. Narod Evrope polako shvata da je njegova budućnost ugrožena, da su ugroženi poslovi, bezbednost i miran život“, rekao je on. „Evropa je zajednica hrišćanskih, slobodnih i nezavisnih nacija u kojima su i muškarci i žene jednaki, u kojima postoje solidarnost i tolerancija, ponos i poniznost, pravda i milost“.

Orban je rekao da opasnost ovog puta ne stiže u obliku ratova i prirodnih katastrofi već u obliku masovne migracije koja kao vodeni talas erodira obalne stene.

On je izjavio da je pravi razlog migracije okupacija teritorije, iako se ona navodi kao humanitarna kriza.

„Mi smo navodno neprijateljski nastrojeni ksenofobi, ali prava istina jeste da među onima koji su došli bežeći od rata ima i onih koji su došli ovde s namerom da promene našu državu kako njima odgovara upotrebljavajući nasilje“, rekao je on.

Orban je rekao da Mađarska mora stati na put Briselu ako misli da zaustavi ovu masovnu migraciju jer je upravo Brisel sa svojim fanatičnim internacionalizmom odgovoran za trenutnu situaciju.

„Brisel ne sme da bude iznad zakona. Ne smemo da dozvolimo da nam nameće svoju kosmopolitsku imigracionu politiku. Ne smemo dozvoliti uvoz zločina, terorizma, homofobije i antisemitizma u Mađarsku. Ne smemo dozvoliti da nam govore koga možemo a koga ne možemo da pustimo u našu državu i sa kim ćemo živeti i deliti našu državu. Na kraju ćemo mi biti oni koji će morati da napuste sopstvenu državu. Stoga moramo odbaciti ovu šemu, ne tolerišući nikakve ucene i pretnje“, rekao je Orban. „Vreme je da pružimo otpor, da prikupimo saveznike i da s ponosom podignemo zastavu naše nacije. Došlo je vreme da sprečimo uništenje Evrope i spasemo njenu budućnost“.

„U ovom trenutku pozivam sve državljane Mađarske na ujedinjenje, nezavisno od partijskog opredeljenja, a isto tako pozivam i sve evropske nacije da se ujedine radi očuvanja jedinstva Evrope. Ako ujedinimo snage, neće moći da nas sruše. Zajedno smo jači“, rekao je premijer.

„Davne 1848. godine nam je rečeno da smo zarobljeni u Habzburškom carstvu. Da smo tada odustali od borbe, Nemačka bi progutala našu naciju i više ne bismo postojali. Isto tako su nam 1956. godine rekli da moramo ostati okupirana sovjetska država, ali tek tada je izbio pravi patriotizam iz svih nas. Da smo se onda predali, Sovjeti bi nas zauvek progutali. Danas nam govore da treba da se predamo uništenju jedinstvenosti, autnomije i nacionalnosti u sklopu nečega što bi se nazvalo Sjedinjene Evropske Države. Ne smemo dozvoliti da se to dogodi. Moramo govoriti glasno i jasno i moramo odgovoriti na najvažnije pitanje koje će odrediti našu sudbinu: Da li ćemo biti robovi ili ćemo biti slobodni?!. Borimo se Mađari, borimo se za Mađarsku!“, rekao je Orban. (Pravda)