субота, 18 маја, 2024
vesti online

HOROR Šveđani kriju da migranti siluju žene

Švedska policija suočava se sa optužbama za zataškavanje jer nije obavestila javnost o rasprostranjenim seksualnim napadima na tinejdžerke tokom muzičkog festIvala održanog letos u Stokholmu.

Silovanje Zlostavljanje Porodično nasilje

Ilustracija, Foto: Profimedia

Policija nije pominjala incidente na petodnevnom muzičkom festivalu „Mi smo Stokholm“ sve dok list „Dagens niheter“ nije pisao o ovim incidentima tokom vikenda.

Portparol policije Stokholma Varg Gilander potvrdio je danas za novinsku agenciju Asošijejted pres da je bio „veliki broj“ seksualnih napada tokom petodnevnog festivala i da je uhapšen određen broj osumnjičenih. On je negirao pisanje medija da policija nije objavila vest o napadima jer su osumnjičeni strani državljani.

Nemačka policija se, takođe, našla na meti kritika jer nije odmah objavila javnosti incidente tokom proslave novogodišnje noći u Kelnu, gde su vlasti i očevici napadače opisali kao arapskog i severnoafričkog porekla.

Gilander nije mogao da potvrdi etničku pripadnost navodnih napadača u Stokholmu, ali je rekao da „ima i mladića koji nisu iz Švedske“ (Alo)