петак, 31 маја, 2024
vesti online

ISPOVEST PUTNIKA: 9 sati smo se smrzavali u vozu, niko nam pomoć nije pružio

VALJEVO – Voz na liniji Beograd-Bar juče je više sati stajao u mestu kod Valjeva zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba, pa je prema rečima nadležnih u „Železnicama Srbije“, krenuo ka Crnoj Gori tek oko osam sati uveče.

Zbog tragedije koja se dogodila između stanica Slovac i Divac, saobraćaj je bio u prekidu od 11.03 do 18.12 časova, pa je nakon osposobljavanja pruge međunarodni voz konačno krenuo ka Baru.

– Ovo je užasna situacija. Već devet sati stojimo u mestu bez grejanja. Ovde ima i dece, starih i bolesnih, i niko nam se nije obratio kako bi nam pružio bilo kakvu pomoć. Napeta je atmosfera, ljudi su nervozni, hladno nam je. Nekoliko puta su nam govorili da će voz uskoro krenuti i svaki put se ništa nije desilo – kazao je za Kurir jedan od putnika međunarodnog voza, ne želeći da mu se objavljuje ime.

Foto: Čitalac KuriraFoto: Čitalac Kurira

Direktor medija centra „Železnica Srbije“ Nenad Stanisavljević izjavio je za naš list da je voz sinoć krenuo za Bar.

– U 20.15 časova voz je sa dizel-vučom krenuo iz Divaca put Crne Gore. Pruga je bila osposobljena za saobraćaj u 18.12 časova i čekala se dizel-lokomotiva. Bila je oštećena pruga i stub kontaktne mreže, pa nije moglo da se prođe, te je profil pruge osposobljen za dizel-vuču – kazao je Stanisavljević i dodao da bi voz, kad je stanje redovno, trebalo od Valjeva do Bara da stigne za devet i po sati, ali da se sada ne može tačno znati kad će stići jer je izgubio red vožnje i zavisi koliko će se gde zadržati.

Međutim, oko 22 časa javio nam se jedan od putnika iz voza i rekao da voz još uvek nije krenuo i da čekaju već 12 sati, te da im je rečeno da još minimum dva sata neće krenuti. (Kurir)