среда, 12 јуна, 2024
vesti online

ISTRAGA Nije bilo nikakvog kvara na motoru

Da je avion Vlade Srbije u kome su predsednik Tomislav Nikolić i saradnici, navodno, doživeli pravu dramu u stvari bio sasvim ispravan, pokazao je i probni let na kome je ova letelica bila tokom vikenda, otkriva „Blic“.

Pilot Petar Romčević

– Vladin „falkon“ imao je u subotu probni let, nepunih 24 sata pošto se pola puta za Rim vratio zbog navodnog kvara na motoru. Međutim, tokom ovog leta nije bilo nikakvih problema. Ni na motoru, niti na bilo kom drugom delu aviona. Posle određenog vremena provedenog u vazduhu avion je sasvim normalno sleteo na beogradski aerodrom – kaže za „Blic“ sagovornik iz Vlade Srbije.
Međutim, ako kvara nije bilo, ostaje da se utvrdi zašto je pilot, koji je vozio predsednika i njegove saradnika na sastanak sa papom Franjom u Vatikan,

Pročitajte još

kontroli leta prijavio „problem na motoru“ zbog čega se i vratio za Beograd. Podsećamo, „Blic“ je objavio da je do problema na letu u stvari došlo kada je osoblje aviona prosulo kafu po instrument tabli aviona.
Saradnici predsednika Tomislava Nikolića pak tvrde da se u vazduhu odigrala prava drama i da je tragedija izbegnuta upravo zahvaljujući pilotu. Tako savetnica predsednika Stanislava Pak kaže da je „avion padao kao kamen“, a Oliver Antić objašnjava da su „padali nosem nadole“.

 

S druge strane, stručnjaci koji su pratili let tvrde da nije bilo reči o većem incidentu.

 

Na kraju, moguće je i da ovim avionom danas ili sutra premijer Aleksandar Vučić odleti u Brisel na nastavak pregovora sa Prištinom koji su zakazani za utorak.