среда, 29 маја, 2024
vesti online

JAVAŠLUK U TUŽILAŠTVU Trpaju u džep plate nepostojećih kolega!

Republičko tužilaštvo, na čijem čelu je Zagorka Dolovac, nikada nije raspisalo konkurs za četiri upražnjena mesta zamenika tužioca i tako omogućilo postojećim zamenicima da dele plate nepostojećih kolega!

Zagorka Dolovac

Vedri i oblači: Zagorka Dolovac, Foto: Z. Ilić

Zbog toga zamenici republičkog tužioca koji imaju platu oko 220.000 dinara dobijaju i tobože bonus od tričavih 60.000 dinara, i to na osnovu povećanog obima posla.

– Koliko je meni poznato, u Republičkom tužilaštvu treba da bude 15 zamenika tužioca. Njih ima 11, iako je pre neku godinu urađena sistematizacija koja određuje da treba da ih bude 15. Konkurs za upražnjena mesta nikada nije raspisan jer su i postojeći zamenici tužioca stizali bez velike muke da završe sve poslove, budući da nema nekog velikog i obimnog posla – kaže naš sagovornik upoznat sa radom Republičkog tužilaštva.

FAKTI

Podsetimo, redakcija „Alo!“ je objavila i sporne tačke izbora tužilaca.

– Nepravilno i neadekvatno ocenjivanje programa organizacije i unapređenja rada i javnog tužilaštva.

– Diskriminacija stručnosti, osposobljenosti i dostojnosti kandidata prilikom sačinjavanja liste predloga kandidata koja se dostavlja Vladi.

– Nezakonitost u radu DVT-a ispoljen kroz nevršenje zakonskih ovlašćenja.

 

Izvor „Alo!“ ističe da nije dugo trebalo da se neko mudro doseti da zbog svega toga postojećim zamenicima republičkog tužioca i ne trebaju nove kolege.

– Kada su seli i sračunali koliko bi svaki od tih zamenika mogao da inkasira, brzo je odlučeno da nema razloga da se raspiše konkurs za upražnjena mesta. Mudro su se dosetili da je bolje da se njihove plate raspodele na 11 zamenika tužioca i to opravda povećanim obimom posla. Prostom računicom se može videti da svaki zamenik tužioca osim svoje plate od 220.000 dinara inakasira i dodatnih oko 60.000 dinara, što je gotovo dve prosečne plate – kaže on.

Naš sagovornik navodi da Zagorka Dolovac za sve ovo mora znati i da je verovatno i to urađeno uz njenu saglasnost.

– Priznaćete da toliki dodaci svakom gode, pa se zbog toga poneki pretvaraju u poslušnike – naveo je izvor „Alo!“.
Redakcija „Alo!“ je uputila imejl u kabinet Zagorke Dolovac kako bi dobila odgovor i od njih, ali po „starom, dobrom običaju“ iz Republičkog tužilaštva do danas nije stigao nikakav odgovor.(Alo)