уторак, 20 фебруара, 2024
vesti online

LETEĆI ĆILIM Nova brutalna metoda mučenja kojom džihadisti LOME KIČME

Islamska država poznata je po svojoj brutalnosti koju su na svojoj koži osetili čak i oni koji se borili pod njenom zastavom ako bi neko od komandanata pomislio da je neki borac izdajnik ili odbije naređenje. Najgore su prolazili oni koji bi završili u njihovom zatvoru jer na njima džihadisti su primenjivali zastrašujuće surove metode. Jedna od njih je i takozvani „leteći ćilim“.

"Leteći ćilim", brutalna sprava za mučenje kojom se džihadisti diče

Foto: screenshot ostalo / screenshot„Leteći ćilim“, brutalna sprava za mučenje kojom se džihadisti diče

U pitanju je metoda mučenja koja je zatvorenike koji su imali nesreću da je dožive neretko ostavljala paralizovanim. „Leteći ćilim“ podrazumeva vezivanje zatvorenika za drvenu ili metalnu dasku koja ima šarke na sredini koje joj moogućavaju da se dva dela table spoje iza leđa zatvorenika.

KRVOLOČNE ŽENE DŽIHADA Isprobavale spravu za mučenje na majci koja je dojila bebu u javnosti

Takozvana „Ženska policija“ Islamske države nedavno je podvrgla mučenju jednu ženu čiji je jedini „greh“ bio to što je dojila svoju bebu na ulici.

Na taj način kičma se savija unazad sve dok se glava i noge potpuno ne spoje, a kičma trpi veliki pritisak, pa često nastaju povrede kičmenih pršljenova, neretko i pucanja pršljenova i rebara.(Blic)