уторак, 28 маја, 2024
vesti online

MIGRANTI SU MASOVNO SILOVALI: Napadi se nisu dogodili samo u Kelnu!

BERLIN – Talas seksualnih napada i pljački u novogodišnjoj noći nije se dogodio samo u Kelnu, već su slicni incidenti zabeleženi u 12 od 16 nemačkih saveznih država.

Migranti pravili haos u Nemačkoj (Foto: Jutjub)

To pokazuje izveštaj nemačke policije (BKA), javili su lokalni mediji

Na stotine žena je prijavilo da je napadnuto i opljačkano ispred železničke stanice u Kelnu gde su se gomile ljudi okupile da dočekaju Novu godinu, a da su počinioci uglavnom bili mladići iz Severne Afrike.

„Fenomen seksualnog nasilja, delom povezan sa pljačkama, daleko je veći nego što smo ranije mislili“, izvestio je list „Zidojče cajtung“ i TV stanice „NDR“ i „VDR“ pozivajući se na izveštaj BKA.

U državi Severna Rajna-Vestfalija, koja obuhvata grad Keln, zabeleženo je 1.000 pritužbi, a za njom sledi Hamburg sa 200.

U drugim državama, broj prijavljenih incidenata je manji: Hesen (31). Bavarska (27), Baden-Virtemberg (25), Bremen (11) i Berlin (šest).

Jedan slučaj je zabeležen u Donjoj Saksoniji, Brandenburgu, Saksoniji, Rajnland-Pfalcu i Sarlandu.

Poput Kelna, meta napada u svim slučajevima su bile žene.

Prema očevicima, počinioci napada su bili stranog porekla, starosti između 17 i 30 godina.

Napadi u Kelnu, za koje je policija okrivila mladiće iz Severne Afrike i drugih arapskih država, podstakli su žestoku debatu oko politike dobrodošlice prema izbeglicama u Nemačku, kancelarke Angele Merkel.

Nemačka je u 2015. primila oko milion tražilaca azila. (Pravda)