уторак, 27 фебруара, 2024
vesti online

Mihajlović: Putarina bi trebalo da poskupi zbog održavanja

RANjE – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi putarina trebalo da poskupi kako bi se više novca obezbedilo za održavanje autoputeva i izrazila očekivanje da će se o tome razgovarati sa Ministarstvom finansija.

„Očekujem da se sa Ministarstvom finansija razgovara o povećanju putarine, koliko, kako i kada to još nije dogovoreno”, rekla je Mihajlović.

Kako navodi, putarina nije povećana od 2008. godine, a naplaćuje se po pređenom kilometru, koji kod nas košta 0,03 evra, precizirala je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara u Prvoneku, kod Vranjske banje i dodaje da je za građane uvek skupo bilo koje podizanje cena bilo da je reč o struji ili putarini.

„Ali, kako da obezbedimo dovoljno novca za održavanje autoputa i kako da obezbedimo da budemo tranzitni koridor odnosno Koridor 10 da ne bude više koridor koji se zaobilazi već da se koristiti”, istakla je Mihajlović.

Ona je istakla da je u Srbiji već prošle godine zabeleženo 2,5 miliona više vozila na autoputevima, kao i ove godine u junu i julu još 250.000 vozila više pošto privodimo kraju gradnja Koridora 10.

Putevi Srbije su početkom 2016. najavili da bi putarina trebalo da poskupi za 10 odsto. (Tanjug),(Politika)