уторак, 28 маја, 2024
vesti online

MORAJU DA VRATE 7.000 DINARA Direktorka častila lekare, revizor traži pare nazad!

Zaposleni Doma zdravlja „Novi Beograd“ silno su se obradovali kada im je u petak na račun leglo 7.000 dinara za Novu godinu!

Dom zdravlja Novi Beograd

Dom zdravlja Novi Beograd, Foto: Dušan Milenković

 

Neki su odmah potrošili taj novac, dok su neki tokom vikenda napravili planove šta će sve da kupe. Međutim, ne lezi vraže! U ponedeljak ih je, kao u nekom lošem filmu, sačekalo obaveštenje da moraju do dinara da vrate jer je državni revizor zabranio domovima zdravlja da uplaćuju zaposlenima novac u te svrhe.
– Možete da zamislite kako smo se osećali. Neki su namenili deci bolje paketiće za Novu godinu, dok su drugi hteli da se časte. Direktorka Božica Novaković nas je obavestila da tih 7.000 što nam je uplatila jer je bilo viška novca u kasi moramo da vratimo uplatom na račun Doma zdravlja. Većina nas to neće da uradi! Nije naša greška niti smo tražili taj novac. Ako je direktorka pogrešila, neka vidi šta će. Ona se i dalje nada da ćemo da vratimo novac koji smo dobili i rekla nam je da je rok do kraja godine. Od svega toga ispao je čitav cirkus – priča za „Alo!“ jedan od lekara koji je želeo da ostane anoniman.

 

Direktorka kaže da je o uplati konsultovala revizora čiji je odgovor stigao sat vremena nakon uplate.
– Nažalost, morala sam da naložim da se sredstva vrate i to odmah učinila, uz izvinjenje svima – kaže Novakovićeva. (Alo)