MUMBAJ – Tehničar aviokompanije „Er Indija“ preminuo je nakon što ga je usisao motor aviona u trenutku kada je poletao sa aerodroma u Mumbaju, saopštila je indijska aviokompanija.

Do neobičnog nesrećnog slučaja je došlo u sredu uveče, kada je kopilot aviona punog putnika na letu AI 619 za Hiderabad na jugu Indije pogrešno protumačio signal koji mu je uputilo kopneno osoblje i pokrenuo motor, preneo je AFP.

Motor je usisao tehničara Ravija Subramanijana, koji je stajao odmah pored i istog časa ga usmrtio, preneo je indijski list „Pres trast“, pozivajući se na izvore iz „Er Indije“, velikog nacionalnog avioprevoznika.

Direktor aviokompanije Ašvani Lohani rekao je da je do nesreće došlo kada je avion počeo da se pomera unazad, navodi AP.

„Er Indija“ je na svom nalogu na Tviteru objavila da je jedan od njenih tehničara preminuo u nesrećnom slučaju na letu AI 619 te da je istraga u toku, ne navodeći šta se tačno dogodilo.

Državna aviokompanija je pogođena nizom tehničkih propusta i drugim neugodnim incidentima, uključujući kašnjenje osoblja na letove, navodi francuska agencija.

U aprilu je „Er Indija“ punila novinske naslove kada je bila primorana da prizemlji dva pilota nakon što su se posvađali odmah nakon poletanja. (Novosti)