среда, 28 фебруара, 2024
vesti online

Na granici 2.000 izbeglica

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nenad Ivanišević izjavio je danas da na granici sa Mađarskom oko 2.000 izbeglica i migranata boravi u kampovima na Horgošu i Kelebiji, ali i u Privremenom prihvatnom centru u Subotici.

Piše: Fonet

nedelja, 17. jul 17:36

Na granici 2.000 izbeglica

Ivanišević na Horgošu Foto: minrzs.gov.rs

Ivanišević je izneo podatak da je među migrantima 40 odsto dece, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Foto: minrzs.gov.rs

„Nije pooštravanje mađarskih zakona stvorilo problem, nego odluka Mađarske da se zahtev za azil može podneti na tranzitnim kapijama, što je dovelo do toga da nesrećni ljudi budu ovde“, rekao je Ivanišević.

On je izjavio da će Vlada Srbije raditi na sprečavanju nelegalnih ulazaka u Srbiju, borbi protiv krijumčara, zbrinjavanju izbeglica i migranata.

Nećemo primenjivati silu prema ovim ljudima, jer nisu krivi što su ovde. Brinućemo se o njima i objasniti im da ovo nije mesto gde treba da budu, da mogu da borave u prihvatnim centrima. Ako se procedura za podnošenje azila nastavi, dogovorićemo se sa kolegama iz Mađarske da se to obavlja u prihvatnim centrima, rekao je Ivanišević.

– (Danas)