недеља, 26 маја, 2024
vesti online

Nedelkovski ističe da je veoma indikativno što je reč o veoma mladoj muškoj populaciji migranata što budi sumnju da se možda među njima kriju i pripadnici Islamske države makedonija, migranti, foto reuters /ognen teofilski SKOPLJE – Politički analitičar iz Skoplja Milenko Nedelkovski smatra sumnjivim što 90 odsto migranata koji dolaze u njegovu zemlju i u Srbiju čine muškarci. Nedelkovski kaže da je to sumnjivo, posebno ako se zna da dolaze iz tradicionalne zemlje u kojoj se porodica ne ostavlja za sobom. „Mi u Makedoniji ne možemo da rešavamo probleme rata koje su izazvale druge države. Mi nismo izazvali rat ni u Siriji ni u Iraku. A sada se od nas očekuju da primamo ljude“, rekao je Nedelkovski za „Sputnjik“. On je podsetio da je Makedonija „nakon rata Srbije i NATO“ imala prihvatne centre i da je oko 150.000 Albanaca tada ostalo što je potpuno promenilo etničku strukturu države. Iako ne želi da se bavi spekulacijama, Nedelkovski ističe da je veoma indikativno što je reč o veoma mladoj muškoj populaciji migranata što budi sumnju da se „možda među njima kriju i pripadnici Islamske države“.

Nedelkovski ističe da je veoma indikativno što je reč o veoma mladoj muškoj populaciji migranata što budi sumnju da se možda među njima kriju i pripadnici Islamske države

makedonija, migranti, foto reuters /ognen teofilski

SKOPLJE – Politički analitičar iz Skoplja Milenko Nedelkovski smatra sumnjivim što90 odsto migranata koji dolaze u njegovu zemlju i u Srbiju čine muškarci.

Nedelkovski kaže da je to sumnjivo, posebno ako se zna da dolaze iz tradicionalne zemlje u kojoj se porodica ne ostavlja za sobom.

„Mi u Makedoniji ne možemo da rešavamo probleme rata koje su izazvale druge države. Mi nismo izazvali rat ni u Siriji ni u Iraku. A sada se od nas očekuju da primamo ljude“, rekao je Nedelkovski za „Sputnjik“.

On je podsetio da je Makedonija „nakon rata Srbije i NATO“ imala prihvatne centre i da je oko 150.000 Albanaca tada ostalo što je potpuno promenilo etničku strukturu države.

Iako ne želi da se bavi spekulacijama, Nedelkovski ističe da je veoma indikativno što je reč o veoma mladoj muškoj populaciji migranata što budi sumnju da se „možda među njima kriju i pripadnici Islamske države“. (Kurir)