среда, 28 фебруара, 2024
vesti online

NEZAPAMĆENO NEVREME U MAKEDONIJI 21 osoba poginula u poplavama, sutra Dan žalosti u Skoplju

U jakom nevremenu koje je pogodilo Skoplje tokom noći poginulo je 21 osoba, saopšteno je danas po završetku sastanka Komiteta za krizne situacije. Od 21 poginulih osoba, 20 ih je identifikovano i predato porodicama, saopšteno je danas po završetku sastanka Komiteta za krizne situacije.

Rojters i AP navode, pozivajući se na policijske zvaničnike, da je 22 ljudi povređeno, a policija je saopštila i da se šest osoba vodi kao nestalo. Lokalni mediji tvrde da je broj povređenih daleko veći, čak više od 100 ljudi, a portal Telegraf.mk objavio je da je među poginulima je i sedmogodišnje dete, ali zvanične potvrde te informacije nema.

Nevreme praćeno jako olujom i kišom izazvalo je poplave sonoć u glavnom gradu Makedonije, a najteže su pogođena severoistočna prigradsak naselja Stajkovci, Smiljkovci, Aračinovo i Čento.

Na području Skoplja u toku noći su pala 93 litra kiše na kvadratni metar, u a prva dva sata nevremena registrovano je više od 800 gromova. Jačina vetra dostizala je i do 70 kilometara mna sat, a u nekim delovima grada voda je dostizala i do metra i po. (Blic)