петак, 7 јуна, 2024
vesti online

Novi gasovod zaobilazi Srbiju

Irak odbacio kritike SAD

Akter pre 9 sati

Vlada Iraka je danas odbacila kritiku SAD da se iračka vojska ne bori dovoljno protiv Islamske države, dok je jedan iranski general rekao da SAD nisu „ništa uradile“ da pomognu iračkim saveznicima u Ramadiju
Irački premijer Hajder al Abadi izrazio je danas iznenađenje posle izjave američkog ministra odbrane Eštona Kartera koji je za CNN u nedelju rekao da „iračka vojska nije pokazala dovoljno spremnosti da odbrani ključni grad… »

Bajden „pegla“ odnose sa Irakom

B92 pre 9 sati

B92: Bajden "pegla" odnose sa Irakom

Potpredsednik SAD Džo Bajden pokušava da izgladi neprijatnu situaciju sa Bagdadom nakon što je šef Pentagona Eš Karter okrivio iračke snage za pad Ramadija. foto: Beta/AP Bela kuća je saopštila da je Bajden nazvao danas telefonom iračkog premijera Hajdera al-Abadija, nekoliko sati nakon što je… »

Novi gasovod zaobilazi Srbiju

Dnevnik pre 10 sati

Posle prekida izgradnje gasovoda Južni tok i najave da će, umesto njega, biti građen Turski tok, ovih dana pojavila se i nova ideja o snabdevanju Evrope gasom. Naime, reč je o izgradnji gasovoda Istočni luk kroz
Slovačku, Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku, što bi trebalo da počne 2018. godine, proizlazi iz dogovora tih zemalja potpisanog u Rigi. Dakle, ovog puta, novi gasovod, koji bi gas dovogodio iz nekoliko izvora – Azerbejyana,… »

„Vojno rešenje za ID nije dovoljno“

B92 pre 15 sati

RTS: Mogerini: Vojno rešenje protiv IS nije dovoljno

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini kaže da će ID biti poražena tek kada se shvate uzroci njenog jačanja u Siriji i Iraku. Foto: Beta/AP, arhiva „Vojno rešenje je neophodno, ali nije jedino“, rekla je Federika Mogerini primajući nagradu Instituta za međunarodne… »