среда, 12 јуна, 2024
vesti online

Oštetili komercijalnu banku

Kraljevo – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu podneli krivičnu prijavu protiv deset osoba, od kojih su osmoro uhapsili, zbog sumnje da su filijalu Komercijalne banke u Kraljevu oštetili za više od 39 miliona dinara i 142.890 evra.

 

Uhapšen je blagajnik i likvidator filijale Komercijalne banke M.B. zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, pronevera i falsifikovanje službene isprave.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju uhapšeni su A. B. (1974), D. M. (1958), D. M. (1992) i D. R. (1961) iz Smederevske Palanke, I. S. (1983) i D. M. (1984) iz Velike Plane i F. S. (1992) iz Vrnjačke Banje.

Krivičnom prijavom su obuhvaćene još dve osobe iz Vrnjačke Banje i Trstenika zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je M. B. iz blagajne banke proneverio devizni novac u protivvrednosti od oko tri miliona dinara i da je, po prethodnom dogovoru, sa računa banke izvršio prenos oko 36 miliona dinara i 142.890 evra na dinarske i devizne račune ostalih osumnjičenih.

U dosadašnjem postupku, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor u trajanju do 30 dana šestorici osumnjičenih, dok će M. B, koji se nalazio u bekstvu, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Kraljevu, navodi se u saopštenju MUP.

(Danas)