MOJA Maša možda sada umire ili je žrtva trafikinga. Ona je povodljiva i psihički nestabilna. Nestala je pod veoma sumnjivim okolnostima, a njen suprug je narkoman i diler droge, koji je dobro poznat ruskoj i crnogorskoj policiji. Poslednji put je registrovana na beogradskom aerodromu, ali smo mi saznali da ju je suprug odveo na Kosovo. I pored svega toga, srpska policija odbija da nam pomogne.

Ovako svoju najtežu životnu dramu za „Novosti“ prepričava Jevgenij Jurjev iz Sankt Peterburga, otac mlade ruskinje Marije Model (24), koja je nestala sa suprugom 17. oktobra prethodne godine. Mladom bračnom paru, koji je živeo u Budvi od aprila meseca 2015. godine, svaki trag gubi se od trenutka sletanja na beogradski aerodrom, gde su poslednji put registrovani na graničnoj kontroli.

Njihov nestanak najpre crnogorskoj, a potom i srpskoj policiji, prijavili su Marijini roditelji kojima je sve postalo sumnjivo onog trenutka kada je njihova ćerka usključila telefon.

– Mariji smo se najavili da ćemo doći u Budvu jer je bila prilično depresivna i rastrojena, ali nismo precizirali tačan datum – priseća se najstrašnijeg iskustva Marijin otac Jevgenij Jurjev, inače novinar po zanimanju. – Kada smo stigli, vrata su bila otključana, stan ispreturan, a lične stvari odnete.

Roditelji su odmah prijavili nestanak ćerke i zeta.

– Komšije su posvedočile da su često čuli svađe, da je Viktor vikao na Mašu i tukao je – tvrdi očajni otac. – Tada smo tek saznali da Viktor koristi narkotike, kao i da njima diluje. Tu potvrdu dala nam je i crnogorska policija, kojoj je odranije zbog toga bio poznat. Maša je sve to krila, verovatno da bi ga zaštitila. Kasnije smo saznali da se on time bavio i u Rusiji.

KONTAKT – TELEFONRODITELjI Marije Model mole sve ljude, koji imaju neke informacije o njihovoj ćerki ili njenom suprugu Viktoru Modelu da pozovu na broj +38165/380-3802.

Marijini roditelji sumnjaju da je njihov zet dobro isplanirao put. Njegov bankovni račun bio je zatvoren nakon poslednje transakcije 16. oktobra, a avionske karte unapred kupljene.

– Kada sam došao u crnogorsku policiju rekli su mi da je ona punoletna, da je u pitanju bračni par, koji je možda otišao da bi se sklonio od roditelja – nastavlja Jurjev. – Sa informacijom da je registrovana na graničnom prelazu aerodroma Podgorica, došao sam u Beograd. U srpskoj policiji su odbili da raspišu potragu za mojom ćerkom. Potvrdili su mi da su Marija i Viktor sleteli u Beograd na aerodrom „Nikola Tesla“ i da prema dostupnim podacima nisu napustili Srbiju. I ništa više.

O njihovom nestanku odmah je obaveštena i ruska policija, koja je već u novembru za mladim bračnim parom raspisala Interpolovu poternicu. Ipak, u zemlji u kojoj se Mariji i Viktoru gubi poslednji trag, policija ništa ne preduzima.

– Ispričao sam im i da Viktor ima veze sa narkoticima, da je tukao moju ćerku, da je njen život ugrožen i da je možda posredi njena otmica ili da je postala žrtva trafikinga. Srpska policija je odbila da postupi po prijavi jer je nestanak najpre prijavljen u Crnoj Gori. Moju ćerku traži Interpol svuda po svetu, a u zemlji u kojoj je nestala, niko ništa ne preduzima – u neverici objašnjava Jurjev. (Novosti)