петак, 17 маја, 2024
vesti online

PEKING U FRCI! Ambasade dobile dojavu da će se u ovom gradu za Božić dogoditi napadi!

Peking je pojačao bezbednosne mere u komercijalnom kvartu sa barovima i prodavnicama popularnom za strance, a više ambasada izdalo je upozorenje da zapadnjaci treba da budu na oprezu zbog mogućih napada
Beta/Informer.rs 24. 12. 2015. 10:13

0

ap photo

Američka, britanska, francuska i druge ambasade saopštile su da su dobile informacije o mogućim pretnjama za zapadnjake u pekinškom kvartu Sanlitun na dan katoličkog Božića ili oko tog dana i pozvali su svoje građane da budu na oprezu.

– Mole se američki državljani da budu posebno oprezni – navela je ambasada SAD u poruci poslatoj Amerikancima u glavnom gradu Kine.

Naoružana policija raspoređena je u kvartu Sanlitun gde ima mnogo radnji poznatih marki, nekih ambasada i klubova, koji rado posećuju stranci u Pekingu. Pojačana policija je takođe postavljena ispred američke ambasade.

TERORISTI VREBAJU: Ambasada SAD u Pakistanu upozorava na terorističke napade!

Nije navedeno kakve su prirode te pretnje, ali ta vrsta pretnje je vrlo neuobičajena za glavni grad Kine gde komunističke vlasti tradicionalno održavaju visok nivo bezbednosti, navodi agencija Frans pres.

Pekinška policija objavila je danas da je izdala žuto bezbednosno upozorenje za božićni period. Prema gradskim propisima takvo upozorenje izdaje se ako se dobiju sigurnosne pretnje ili nadju sumnjivi eksplozivi.

ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE BIVŠEG ŠEFA VBA: Terorizam lako može da preraste u rat na Balkanu! (Informer)