уторак, 27 фебруара, 2024
vesti online

Petri: Ilegalne imigrante smestiti na ostrva izvan Evrope

Petri: Ilegalne imigrante smestiti na ostrva izvan Evrope

subota, 13.08.2016. u 22:47

(Фото Ројтерс)

BERLIN – Lider ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD) Frauke Petri izjavila je da bi Berlin trebalo da ilegalne imigrante i azilante kojima je odbijen zahtev pošalje na ostrva izvan Evrope, a da kancelariju za izbeglice pretvori u imigracioni biro.

„Iligalne migrante i azilante čiji su zahtevi odbijeni trebalo bi smestiti na dva ostrva izvan Evrope pod zaštitom Ujedinjenih nacija”, rekla je Petri u intervjuu za „Bild”, ne precizirajući koja ostrva ima na umu.

Nemački mediji smatraju da se njena izjava odnosu na Nauru i Manus, dva pacifička ostrva gde Australija ima kampove za azilante koje presretne kod njene obale.

„Predlažem transformaciju Savezne kancelarije za migracije i izbeglice u kancelariju za emigracije, koja bi obezbedila da svi ilegalni migranti napuste ovu zemlju što je pre moguće”, poručila je Petri, preneo je Rojters.

Poznata po zapaljivim govorima, Petri je početkom godine izazvala buru u javnosti kada je zatražila da se nemačkoj policiji dozvoli da koriste vatreno oružje protiv ilegalnih migranata.

U Nemačku je prošle godine pristiglo više od milion migranata, uglavnom iz Sirije, Avganistana i Iraka, prenosi Tanjug. (Politika)