уторак, 20 фебруара, 2024
vesti online

PRIŠTINA TRAŽI OBELEŽAVANJE GRANIČNE LINIJE Dačić: Neće nam Tači crtati međe!

Kosovska administracija, pod upravom Hašima Tačija, ne odustaje od prekrajanja granica na Balkanu! Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da će morati da dođe do demarkacije granice sa Srbijom, čime bi Beograd indirektno priznao nezavisnost pokrajine. „To su puste želje“, odgovara ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić!

Hašime, mani se  ćorava posla: Dačić

Hašime, mani se ćorava posla: Dačić, Foto: Oliver Bunić

– Do demarkacije granice sa Srbijom doći će u sledeće dve godine. Ta granica je od najveće strateške važnosti za nas – rekao je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj i dodao da „Srbija nastavlja neprijateljsku politiku protiv države Kosovo”.

Ekspresan odgovor Prištini stigao je iz Vlade Srbije! Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže za „Alo!” da nema šanse da dođe do demarkacije granice.

– Demarkacije granice Kosova i Srbije neće biti, jer je to administrativna granica i nikada neće biti državna – rekao je Dačić.
– Ovo još samo jedna u nizu provokacija Prištine, i to u trenutku kada smo ostvarili istorijski uspeh i otvorili poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom – dodao je Dačić. (Alo)