уторак, 28 маја, 2024
vesti online

PROBIRLJIVI Hrvati neće turiste iz Rusije

Ambasador Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov izjavio je danas da mu je, kada je najavio da ove sezone u Hrvatsku na letovanje planira da dodje 300.000 Rusa, rečeno da je hrvatski deo Jadrana prebukiran i da broj svede na 100.000 turista, preneo je portal 24.sata.hr.

Ostrvo Krk Baška Hrvatska

Jadran „prebukiran“ za Ruse, Foto: Shutterstock

Azimov je, kako se navodi, to rekao na sastanku u Rijeci, gde je govorio i o viznom režimu i sankcijama Rusiji, za koje smatra da su naštetili Hrvatskoj.

“Kada sam nedavno predstavnike vašeg Ministarstva turizma obavestio da ove sezone 300.000 Rusa planira da dodje na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Rekli su mi da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Nemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100.000”, rekao je Azimov.

Na izjavu Azimova reagovalo je Ministarstvo turizma, koje je, kako se navodi, saopštilo da ne zna na koji tačno razgovor njegova ekselencija misli, s obzirom na to da je zvanični sastanak izmedju ambasadora i ministra turizma Antona Klimana, od pre i nevezano uz ovu temu, zakazan tek za sutra.

U saopštenju se dodaje da se i ove godine sprovode dodatne aktivnosti kako bi privukli ruske turiste u Hrvatsku i da se Kliman prošle sedmice sastao s ministrom spoljnih i evropskih poslova Mirom Kovačem da bi ruskim turistima omogućili jednostavniju i bržu proceduru za dobijanje viza.(Alo)