недеља, 26 маја, 2024
vesti online

PROTEST PROTIV MILA ĐUKANOVIĆA: Opozicija podigla kampove ispred ključnih institucija u Podgorici

Deo građana, koji su prisutvovali protestu Demokratskog fronta (DF) u Podgorici provelo je noć u šatorima ispred ključnih vladinih institucija.

Šatori ispred ključnih institucija (Foto Cdm.me/Dejan Lopičić)

Šatori su postavljeni u parku preko puta Skupštine Crne Gore i na ulici pored Centralne banke nakon što je završen politički dio prvog dana protesta DF.

Funkcioner DF-a Strahinja Bulajić pročitao je tokom protesta DF-a zahteve koji su kako je rekao upućeni predsedniku Vlade Milu Đukanoviću, predsedniku Skupštine Ranku Krivokapiću i poslanicima u crnogorskom parlamentu.

„Prvi zahtev je ostavka Vlade i formiranje prelazne Vlade. Drugi zahtev je potpuna implementacija izbornih zakona. Ostajemo na platou do ispunjenja zahteva. Ne pristajemo na ucene i polovična rešenja“, kazao je Bulajić.

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević pozvao je građane na mirne proteste.

„Dođite svakog dana mirno i dostojanstveno od pola sedam. Ne nasedajmo na podvale i podele. Borimo se za našu decu“, kazao je Medojević.

Predsednik Nove Srpske demokratije, Andrija Mandić je pozvao okupljene na miran protest.

„Nema nikakvog rušenja, nema nasilja. I policajci će biti sa nama za nekolike večeri. Ovo će se dešavati i u drugim gradovima Crne Gore“, obratio se Mandić okupljenima.

„Nećemo vlast sa ulice, nego na izborima da je osvojimo, ali ne i da nas kradu na izborima. Nema više da se brani, nego da se osvaja. Demokratski i mirno ćemo osvojiti slobodu. Ova borba je tek počela“, izjavio je Mandić. (Pravda)