понедељак, 27 маја, 2024
vesti online

PUCAO U LOPOVE Deda branio svoju imovinu, a dobio krivičnu prijavu

U nedelju uveče u Krnjevu osamdesetdevetogodišnji M.T. je, u očajničkom pokušaju da spreči lopove da mu provale u kuću, zapucao kroz vrata i zbog toga će, po svemu sudeći, krivično da odgovara.

Lovačka puška

Foto: ProfimediaLovačka puška

– Deka kaže da je prvo pravio galamu, ali kad je video da ovi ne odustaju u nameri da upadnu u kuću, onda je iz lovačke puške zapucao. Gađao je nisko tako da je jedan od dvojice provalnika ranjen u nogu – saznaje „Blic“ od izvora iz istrage.

Lopovi su i lišeni slobode, pošto su u bolnici zatražili pomoć za ranjenog D.T. (37) a medicinski radnici su odmah slučaj prijavili policiji. Na licu mesta je uhapšen S.T (23), koji je povređenog kompanjona doveo u bolnicu, i njemu je određeno policijsko zadržavanje, a ovaj drugi će u zatvor kada se oporavi od ranjavanja. Dotle će biti pod policijskom paskom.

Policija je tokom istrage pronašla jaknu, koju je mlađi od lopova odbacio pri begu, i u njoj fantomku i pištolj, registrovan na njegovog oca, tako da njemu, osim krivične prijave za tešku krađu u pokušaju, sledi i prijava za držanje oružja bez dozvole.

Prijava bi, kako sada stvari stoje, trebalo da bude podneta i protiv dede koji je branio svoje, zbog izazivanja opšte opasnosti. Starac, inače, živi sa ženom, koja je takođe prevalila osamdesetu. Njih dvoje su sami u kući, a Krnjevci kažu da ne spadaju u imućnije, pa je teško dokučiti šta je dvojicu lopova nagnalo da baš na njihovu kuću nasrnu. (Blic)