SLUŽBENIK Crnogorskog olimpijskog komiteta Nikola Đurović, predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini koji je nadležan i za Brazil Miljan Mugoša, te dvojica predstavnika crnogorske dijaspore, Božidar Šaranović iz Amerike i Nikolas Vukasović iz Argentine, napadnuti su preksinoć u Rio de Žaneiru, u blizini aerodroma, prenose mediji.

Dok su se vozili od aerodroma u službenom automobilu Olimpijskih igara koji je COK dodelio Organizacioni komitet, u njihovo vozilo udario je automobil u kojem su bili naoružani razbojnici.

Pod pretnjom oružjem, crnogorskoj delegaciji otete su lične stvari i službeni automobil MOK. Pribranom reakcijom službenika diplomatsko-konzularnog predstavništva i službenika COK, izbegnut je incident s težim posledicama i niko nije povređen. Ubrzo je stigla brazilska policija, napravila uviđaj i sprovela Crnogorce do hotela. Sa incidentom je upoznat Organizacioni komitet Olimpijskih igara, s kojim će predstavnici olimpijske misije Crne Gore održati hitan sastanak. Ambasada Crne Gore u Argentini, koja je zadužena za konzularne poslove u Brazilu, uputiće protestnu notu Ministarstvu inostranih poslova Brazila.

COK je još jednom preporučio sportistima da se bez potrebe ne kreću izvan obezbeđenih takmičarskih zona.(Novosti)