недеља, 26 маја, 2024
vesti online

SAMOOPREDELJENJE PRETI Čekaju kamione iz Srbije da ih prevrću

Predstavnici opozicione partije Samoopredeljenje saopštili su danas da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji.

 

Kamion šleper

Kamion šleper, Foto: Profimedia

Predstavnici te opozicione partije za RTK2 kažu da imaju svoje politicke razloge i da će se presretanje kamiona nastaviti.

Kao što su i najavili pre 10 dana, kada su prevrnuli prvi kamion kod Podujeva, aktivisti Samoopredeljenja su i u petak ponovili ovu akciju.

„Ove akcije nisu usmerene protiv srpske zajednice na Kosovu već protiv hegemonije Srbije na Kosovu, bilo da se radi o političkoj, ekonomskoj ili vojnoj. Mi ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama sve dok Srbija ne promeni odnos prema Kosovu. I ovaj put kao i u predhodnim slučajevima naši aktivisti su vodili računa da niko ne bude povređen“, rekao je za RTK2 Adonis Tahiri iz Samoopredeljenja.

Policija Kosova u današnjem saopštenju navodi da još uvek niko nije uhapšen.

Nepoznata lica, a sumnja se na aktiviste Samoopredeljenja, izvela su dva muškarca, državljane Srbije bošnjačke nacionalnosti, iz kamiona marke ‘mercedes’. Nakon toga su izgurali vozilo sa puta i prevrnuli ga. Jedan deo robe, džakovi sa veštačkim đubrivom, ispao je iz kamiona. Sumnja se da je u akciji učestvovalo oko 30 osoba, koje su sa 10 vozila blokirale put i izvršile ovo delo.

Policija je izašla na lice mesta i obavestila tužilaštvo. Niko nije povređen i nijedna osoba nije uhapšena”, piše u saopštenju policije, prenosi RTK2. (Alo)