среда, 29 маја, 2024
vesti online

SRAMNO „OPRAVDANJE“ Ahmeti: Uriniranje po hramu nedolično, ali učinjeno iz NEUKOSTI

Predsednik opštine Priština Špend Ahmeti izjavio je danas da se slučaj Hrama Hrista Spasa nalazi na sudu i da je to pitanje više političke prirode, a nedavno uriniranje grupe demonstranata u tom objektu ocenio kao nedolično, ali učinjeno iz neukosti.

Hram Hrista Spasa u Prištini

Foto: WikipediaHram Hrista Spasa u Prištini

Ahmeti je u intervjuu za RTK 2, kanala na srpskom jeziku, rekao da je pitanje tog objekta pitanje za sud i da bi on trebalo da ga rešava.

– U toku je proces legalizacije svih ilegalnih gradnji u Prištini, ali trenutno nemamamo nikakva dokumenata za tu crkvu i iz tog razloga smo tražili da SPC podnese aplikaciju za legalizaciju, sa svim dokumentima, da vidimo da li ima dozvolu prema važećim kosovskim zakonima. Oni to nisu učinili, rekavši da ne priznaju da je reč o ilegalnoj gradnji. Zbog toga je ovo više političko pitanje i iz tog razloga sam zatražio od Vlade i Ministarstva za prostorno planiranje da se oni time bave – kazao je Ahmeti, koji je i potpredsednik radikalnog pokreta Samoopredeljenje.

On navodi i da je obezbeđivanje tog hrama u nadležnosti centralnih institucija, jer to prevazilazi opštinske mogućnosti. (Blic)