уторак, 28 маја, 2024
vesti online

STRADAO RAZDVAJAJUĆI ZAVAĐENE: U Bajmoku ubijen student

BAJMOK – Dušan Marić (23), student grafičkog inženjerstva u Novom Sadu ubijen je u novogodišnjoj noći u Bajmoku.

Tuga i užas (Foto: Pixabay)

Nakon svađe i međusobnog koškanja dve grupe mladića, kod kafane „Vujo“ u Bajmoku, jedan od učesnika nemilog sukoba doneo je lovačku pušku i iz nje, kako se pretpostavlja, ispalio hitac prema grupi u kojoj se slučajno zatekao meštanin Dušan Marić (23), student grafičkog inženjerstva u Novom Sadu.

Kako se zločin dogodio i ko je za njega odgovoran policija danas nije saopštila.

Prema jednoj od verzija događaja kada su se strasti svađe i tuče dve grupe mladića smirile jedan od njih je rekao da ide kući po pušku. Kako je on iz susednog sela Mišićevo ili njegove okoline, verovalo se da je time sukob okončan, ali on se ubrzo vratio zaista noseći lovačku pušlu.

On ju je, najverovatnije, držao u kolima.

Nastalo je ponovo koškanje i guranje. Ubijeni Marić, navodno, nije ni učestvovao u tuči već je samo prišao jednoj od zavađenih grupa gde je poznavao sukobljene sa namerom da ih razdvoji.

Kako je hitac ispaljen i ko ga je ispalio još se ne zna. Teško ranjeni Marić je preminuo na putu do subotičke bolnice.

Dušanovi roditelji, Veljko i Sonja, zanemeli su nakon saznanja šta im se sa sinom dogodilo, a Bajmočane ponovo obuzeo očaj zbog novog zločina u njihovom mestu.

Ubijeni Dušan bio je nesklon svađama i tučama. Miran i povučen, dobar student i u svemu primeran, baš kao što je bila i letos ubijena subotičanka Tijana Jurić. (Pravda)