уторак, 23 априла, 2024
vesti online

STRANKA ALEKSANDRA VULINA JOŠ NE SAOPŠTAVA IMENA Batinaši poslaniku naneli 30 povreda

Kapci otečeni, modri, podliveni, greben nosa natečen, povrede na prednjoj strani grudnog koša, otok na slabini, ozlede na temenu.

Brutalno pretučen: Dr Blagoje Bradić

To je samo nekoliko od preko 30 povreda koje su nanete poslaniku Zajedno za Srbiju Blagoju Bradiću, a koje su konstatovane u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

 

Poslanik je brutalno pretučen na stepenicama restorana zatvorenog tipa u okviru Univerziteta u Nišu, na večeri na kojoj su bili isključivo članovi i gosti Pokreta socijalista. Bradić je prebijen neposredno nakon razgovora s liderom PS Aleksandrom Vulinom.

 

Ristić: Vulin prikriva napadače
Zamenik predsednika ZZS Boško Ristić kaže za „Blic“ da vrste i mesto povreda nedvosmisleno svedoče da je poslanik pretučen.
– Neshvatljiva je činjenica zbog čega Vulin prikriva ko je pretukao poslanika. Takođe, neshvatljivo je ponašanje državnih službenika koji su bili prisutni na večeri a koji nisu prijavili remećenje javnog reda i mira, tj. praktično pored njih premlaćivanje poslanika – kaže Ristić.
On dodaje da su saopštenja PS licemerna i samo pokazuju da nemaju ljudski odnos prema žrtvi.

U zaključku lekara veštaka, u koji je „Blic“ imao uvid, navodi se da je Bradić zadobio povrede u vidu nagnječena, krvnih podliva i oguljotina u predelu glave, udova i ima krvarenja u levoj jabučici.
Policija se o tom slučaju nije oglasila ni posle pet dana, ali jeste niški odbor PS. Oni, međutim, navode da su izloženi neosnovanim napadima. Niški PS navodi razloge zašto se „ne oglašavaju“: „prvi – jer bi, po našem mišljenju, uticali na tok istrage, drugi – jer bi, po našem mišljenju, naneli štetu ugledu narodnog poslanika“.

 

Treći razlog zašto se „ne oglašavaju“ jeste „što PS sa ovim događajem nema apsolutno nikakve veze“.
Bradić je premlaćen oko 20 sati prošle subote i odmah potom je sam prijavio policiji šta se dogodilo. Kako u ZZS kažu za „Blic“, Bradić je i dalje u teškom psihofizičkom stanju.

(Blic)