субота, 18 маја, 2024
vesti online

Sukob policije i migranata na Lezbosu, zapaljeni kontejneri

U ritvorskom centru Morija na ostrvu Lezbos danas je tokom posete grčkog ministra za migracije i holandskog državnog sekretara pravde, izbio sukob između policije i migranata, saopštili su grčki zvaničnici.

Neimenovani grčki zvaničnik rekao je da je ministar Janis Muzalas bio u tom trenutku sa holandskim zvaničnikom Klasom Dajkofom kada su migranti počeli da viču „sloboda” i „otvorite granice”, prenosi AP.

Oni su napustili kamp, a demonstranti, uglavnom maloletnici, zapalili kontejnere. Rojters prenosi izjavu portparola lokalne policijske službe na ovom grčkom ostrvu koji je naveo da su incidenti započeli u delu kampa Morija u kojem se nalaze maloletnici i proširili se dalje.

„Interventna policija u ovom trenutku vodi operaciju unutar i izvan kampa”, rekao je portparol. Kamp Morija pretvoren je u zatvoreni pritvorski centar nakon sporazuma EU i Turske koji predviđa da svi migranti koji stignu na grčka ostrva posle 20. marta bivaju pritvoreni i suočeni sa deportacijom osim ako ne zatraže azil u Grčkoj, prenosi Tanjug.(politika)