U Srbiji je u prvih sedam dana ove godine evidentirano 513 saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam osoba izgubilo život, a 225 je lakše i teže povređeno, kažu u Upravi saobraćajne policije.

Takođe, otkriveno je u tom periodu više od 6.000 saobraćajnih prekršaja, a više od 400 vozača pod dejstvom alkohola je tokom praznika isključeno iz saobraćaja, rekao je Tanjugu viši policijski inspektor Aleksandar Radenković.

„Stanje je bolje nego u istom periodu 2015. godine, kada je poginulo 12 osoba“, naveo je Radenković.

On je istakao da je stanje bezbednosti saobraćaja na putevima u Srbiji na zadovoljavajućem nivou imajući u vidu veliki broj vozila koji je tranzitirao našom zemljom tokom praznika i veoma nepovoljne vremenske uslove.

„Saobraćajna policija je pre izvesnog vremena pokrenula proceduru da svaka kontrola vozila i vozača u saobraćaju podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača“, kazao je Radenković.

Uprava saobraćajne policije, ističe on, uvek tokom novogodišnjih i božićnih praznika pojačava kontrolu alkoholisanosti učesnika u saobraćaju.

On je podsetio da se približava proslava Srpske nove godine i apelovao na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da poštuju saobraćajne propise. (Novosti)