уторак, 28 маја, 2024
vesti online

Tramp: Ako ne dobijem nominaciju, slede neredi

VAŠINGTON – Favorit za republikanskog predsedničkog kandidata u SAD Donald Tramp izrazio je danas uverenje da će imati dovoljno delegata da bi mogao da dobije stranačku nominaciju, upozorivši na moguće nerede ukoliko mu republikanska predsednička nominacija bude uskraćena.

„Mislim da ne možete da kažete da se to (nominacija) ne dobija automatski. Mislim da ćete imati nerede…Jer ja predstavljam milione ljudi”, rekao je Tramp CNN-u, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

U SAD je tokom Superutorka 2, novog kruga unutarstranačkih izbora predsedničkih kandidata u šest saveznih država, Tramp kod republikanaca pobedio u tri države.

Iako je dosad uspeo da prikupi najveći broj delegata pred republikansku konvenciju, koja se održava u julu i na kojoj će biti proglašen kandidat te stranke na izborima za predsednika SAD, Tramp je osvojio samo 46 odsto od ukupnog broja delegata koji su do sada bili u igri.

Ako tako nastavi, možda neće uspeti da osigura nominaciju, što znači da će na samoj konvenciji imati protivkandidata, pa će njen ishod biti do kraja neizvestan, naveo je AP. (Politika)