уторак, 27 фебруара, 2024
vesti online

Tramp: Amerika će biti bogatija i bezbednija

Milijarder Donald Tramp je i zvanično prihvatio nominaciju Republikanske partije za predsednika SAD, javio je danas AP sa zatvaranje konvencije te stranke u Klivlendu.

Piše: Fonet

Klivlend petak, 22. jul 12:56

Tramp: Amerika će biti bogatija i bezbednija

Fonet/AP

Tramp je u govoru na kraju skupa rekao da će Amerika biti bogatija i bezbednija ako on postane predsednik i oštro je kritikovao svoju rivalku iz Demokratske partije Hilari Klinton. On je rekao da je situacija u SAD loša i da je velika nestabilnost u ostatku sveta i za to okrivio odlazećeg predsednika Baraka Obamu i Klinton koja je bila državni sekretar u njegovoj administraciji.

Nasleđe Hilari Klinton je smrt, uništenje, terorizam i slabost, rekao je Tramp i poručio svojim pristalicama: Hajde da je pobedimo u novembru. On je obećao da će zaustaviti kriminal i nasilje i da će govoriti u ime svih koji smatraju da ih vlasti ne slušaju.

Tramp je rekao da će povratiti bezbednosti kao predsednik i ponovio obećanje iz kampanje da će podići zid duž granice sa Meksikom i suspendovati imigraciju ljudi iz zemalja koje su, po njegovoj oceni, kompromitovane zbog terorizma. Tramp se obavezao da će zaštiti pripadnike LBGT zajednice od nasilja i progona i da će obezbediti mladima u pretežno crnačkim sredinama pravo na ostvarenje snova. On je rekao da je samo on može da popravi sadašni sistem je niko ne poznaje taj sistem tako dobro kao on i naveo da će smanjiti poreze, ukinuti neke propise i da neće potpisivati loše trgovinske sporazume.

Zaradio sam milijarde dolara i sada ću ovu zemlju da učinim bogatom ponovo, rekao je Tramp.
AP kaže da Tramp u govoru nije ponovio izjavu datu dnevniku NJujork tajms da bi SAD mogle da odustanu od obaveza prema NATO saveznicima.

– (Danas)