уторак, 5 децембра, 2023
Srbijavesti online

Tribinu ProGlasa u Novom Sadu

Ogromno interesovanje za tribinu ProGlasa u Novom Sadu, ispred Radničkog doma biće postavljen veliki ekran

IZBORI 2023 19. nov 202314:30 0 komentara
Shutterstock

Još jedna sala će, po svemu sudeći, biti premala da primi sve zainteresovane za tribinu ProGlasa, koja će sutra od 18 časova biti održana u Novom Sadu, saopšteno je iz te inicijative.

Navode da će zbog neverovatnog interesovanja građana iz čitave Vojvodine, sutra ispred Radničkog doma u Bulevaru Mihajla Pupina, gde se tribina održava, biti postavljen veliki ekran, kako bi oni koji ne uspeju da uđu mogli da vide i čuju poruke ProGlasa.

Organizatorima tribine, kako se ističe u saopštenju, nije omogućeno iznajmljivanje većeg prostora, dok su u Kragujevcu vrata zatvorena za dolazak predstavnika inicijative, odnosno, odbijen je zahtev za korišćenje sale.

ProGlas

Tekst i ciljeve inicijative, koji se tiču buđenja buđenja društvene svesti i izlaska na glasanje, u Novom Sadu će predstaviti reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, profesorka Univerziteta u Beogradu dr Ivanka Popović, profesorka Pravnog fakulteta dr Marijana Pajvančić, profesor Fakulteta političkih nauka dr Filip Ejdus, reditelj Srdan Golubović, i novinar i voditelj Zoran Kesić, dok će moderator tribine biti novinar Željko Bodrožić.

Završetak tribine proteći će u ritmu bubnjara Balkanske lavine, benda čiji je osnivač bio Dragoljub Đuričić. Pre toga, sve one koji ne budu mogli da uđu u salu, ispred Radničkog doma pozdraviće učesnici tribine i gosti, dodaje se u saopštenju.

Iza inicijative “ProGlas” stali su Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus, prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, i Petar Peca Popović.

Inicijativu je do sada potpisalo više od 118.000 građana, među kojima i više desetina javnih ličnosti. Inicijativu možete potpisati na sajtu ProGlasa.

POVEZANI VIDEO:

Prva tribina ProGlasa u Zrenjaninu

Prva tribina ProGlasa u Zrenjaninu

Izvor: N1

 

KOMENTARI (35)

Vidi sve komentare