среда, 29 маја, 2024
vesti online

ZDRAVLJE

LEKOVITO BILJE www.petarjovanovic.net

Nedovoljno tečnosti najčešći je uzrok glavobolja

Objavljeno ponedeljak, 17 avgust 2015 20:06 | Autor Petar Jovanovic | Štampa | El. pošta | Pogodaka: 0

Nedovoljno tečnosti najčešći je uzrok glavobolja

Oko 27 odsto tinejdžera povremeno pati od glavobolja, pokazuje istraživanje sprovedeno u američkoj Dečjoj bolnici u Sinsinatiju.

Izvor: Tanjug ponedeljak, 17.08.2015. | 15:45

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Istraživači dodaju da se glavobolje povremeno javljaju i kod 10 odsto dece koja još nisu u tinejdžerskom uzrastu, piše portal Pliva.

Prema njihovim rečima, jedan od najčešćih uzroka glavobolja jeste

Opširnije: Nedovoljno tečnosti najčešći je uzrok glavobolja

KOZMETIKA PUNA OTROVA

Objavljeno ponedeljak, 17 avgust 2015 20:03 | Autor Petar Jovanovic | Štampa | El. pošta | Pogodaka: 1

Sva kozmetika je puna otrova

Mnogi preparati za higijenu i šminka sadrže hemikalije od kojih su neke opasne po zdravlje, pišu “Večernje novosti“.

Izvor: Novosti ponedeljak, 17.08.2015. | 08:30

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Žene svakodnevno na sebe, putem kozmetičkih i higijenskih preparata, stavljaju otprilike 168 hemikalija! Ovo pokazuje poslednje istraživanje jedne američke neprofitne organizacije. Oni su upozorili da veliki broj hemikalija koje se

Opširnije: KOZMETIKA PUNA OTROVA

SAD i Kina zajedno protiv srčanih oboljenja

Objavljeno nedelja, 16 avgust 2015 18:28 | Autor Petar Jovanovic | Štampa | El. pošta | Pogodaka: 3

Aktuelno

 

SAD i Kina zajedno protiv srčanih oboljenja

 

Američko udruženje za borbu protiv bolesti srca i Narodna Republika Kina nedavno su potpisale sporazum o partnerstvu, na kojem se radilo godinama. Od tog sporazuma, koristi bi mogao da ima čitav svet.

 

 

 

 

Kerol Pirson GLAS AMERIKE

20.07.2015

Fotoaparati i svetlost bliceva zabeležili su ceremoniju potpisivanja konačnog sporazuma između Američkog udruženja za bolesti srca i Narodne Republike Kine. Dokumentom je predviđeno smanjenje broja smrtnih slučajeva od srčanog napada i moždanog udara u Kini, a verovatno i širom sveta.

U kardiovaskularne bolesti spadaju moždani udar i srčani napad. Te bolesti su najčešći uzročnik prerane smrti i Kini i u mnogim zemljama u razvoju. Studije su pokazale da su kardiovaskularne bolesti uzrokuju više od 17 miliona smrtnih slučajeva godišnje u celom svetu, a očekuje se da će taj broj porasti na 23 miliona u narednih 15 godina. Daglas Bojl iz Američkog udruženja za bolesti srca govorio je o tom pitanju na ceremoniji u Vašingtonu.

“Verujemo da zajedno to možemo da promenimo, stvaranjem sveta u kojem se čuvaju životi, sveta u kojem svako može da živi zdraviji i duži život”.

U Sjedinjenim Državama, smrtnost zbog srčanih oboljenja opala je za 30 procenata zbog unapređenja u medicinskoj nauci, obrazovnih kampanja o prevenciji srčanih oboljenja i poznavanju tehnike pružanja veštačkog disanja, koje ponovo uspostavlja rad srca.

Američko udruženja za bolesti srca navodi da, zbog ogromnog broja kineske populacije, postoji velika verovatnoća da će slučajni prolaznik morati da pomogne nekome ko ima srčani udar.

Sporazum pruža mogućnost za razmenu istraživača, lekara i specijalista za javno zdravlje koji će raditi zajedno sa svojim kolegama u Americi i Kini. Takođe pruža mogućnost za timove naučnika da sarađuju na unapređenju naučnog znanja o kardiovaskularnom zdravlju.

Vong Žigang iz kineskog ministarstva za nauku i tehnologiju nazvao je Ameriku jednim od najvažnijih kineskih partnera. On je rekao da je dobrodošla šansa za podizanje standarda zdravstvene nege u njegovoj zemlji i poboljšanje ukupnog zdravlja u Americi i Kini.

Sojino ulje

Objavljeno nedelja, 16 avgust 2015 18:25 | Autor Petar Jovanovic | Štampa | El. pošta | Pogodaka: 3

Sojino ulje loše za zdravlje

Naučnici sa kalifornijskog Univerziteta Riversajd upozoravaju da ishrana bogata sojinim uljem doprinosi gojaznosti više od fruktoze, odnosno voćnog šećera.

  • GLAS AMERIKE – ZDRAVLJE
Glas Amerike

16.08.2015

Ako želite da živite zdravo kako biste dočekali duboku starost vitalni i srećni, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da poboljšate kvalitet života, zdravlje, respoloženje i produžite životni vek.

Sojino ulje se koristi za kuvanje i prženje u velikom broju domaćinstava. Međutim naučnici sa kalifornijskog Univerziteta Riversajd upozoravaju da ishrana bogata sojinim uljem doprinosi gojaznosti više od fruktoze, odnosno voćnog šećera.

Naučnica sa kalifornijskog Univerziteta Riversajd, Punam Džot Diol kaže da su eksperimenti na miševima pokazali da su se zamorčići, u čiju je ishranu bilo uključeno sojino ulje, ugojili dvostruko više od onih koji su se hranili

Opširnije: Sojino ulje

Strana 1 od 395

StartPrethodna12345678910SledećaKraj

Jubilej D.C. Jarvis

Bolesti kod životinja

Ko je na mreži: 11 gostiju i nema prijavljenih članova