уторак, 18 јуна, 2024
vesti online

DINASTIJA Krkobabić III od početnika do drugog čoveka Privredne komore za samo tri godine

Stefan Krkobabić (27), čiji je pokojni deda Jovan bio potpredsednik Vlade, a otac Milan je direktor „Pošte“, imenovan je za potpredsednika Privredne komore Beograda (PKB).

(+)

Stefan, jedan od dvojice sinova Milana Krkobabića, imenovan je na novu funkciju pre oko mesec dana, saznaje „Blic“.

 

Samo tri godine trebalo je najmlađem izdanku dinastije Krkobabić da od dolaska u Centar za ekonomsku politiku PKB postane sekretar za mala i srednja preduzeća, a potom da se vine i do samog vrha menadžmenta.

 

Nenadić: Loše je bez konkursa
Komentarišući imenovanje Stefana, Nemanja Nenadić iz „Transparentnosti Srbija“ kaže da problem nije u tome ko je izabran, nego po kojim procedurama.
– Loše je ako nema nadmetanja i konkursa, ili ako to postoji, ali bez jasnih kriterijuma – ocenio je Nenadić.

Uz četvoricu potpredsednika komore, koji u proseku imaju po 55 godina, golobradi Krkobabić imenovan je za potpredsednika za socijalno preduzetnišvo i jednog od glavnih saradnika prvog čoveka Komore Beograda.
Ovim potezom mlađani Stefan tako je stao rame uz rame drugom potpredsedniku Komore Miroljubu Aleksiću, vlasniku dvadesetak uspešnih firmi.
Ponosni otac Milan, direktor „Pošte“, potvrdio je za „Blic“ da mu je sin imenovan na novu funkciju.
– Za potpredsednika je izabran transparentno na skupštini Komore. Njegove kolege su verovatno verifikovale to da on u poslu može doneti nešto novo i da je pokretač. Koliko će se, međutim, snaći u novim obavezama, videćemo – kaže Krkobabić II.
On napominje i da se Stefan ne bavi politikom, ali da je vrlo upućen u dešavanja.
Na mesto potpredsednika Krkobabić III došao je sa pozicije sekretara za mala i srednja preduzeća u PKB. U komori se prvi put obreo u avgustu 2012, kada je na čelu te institucije bio Milan Janković, tadašnji odbornik u Skupštini grada sa liste SPS-PUPS-JS.
Predsednik Zajednice preduzetnika u Privrednoj komori Beograda Milivoje Admuš kaže da se Stefan u poslu nije štedeo.
– Izuzetno je aktivan, veliki inicijator, i to su kolege prepoznale – tvrdi Admuš za „Blic“.(Blic)