субота, 27 априла, 2024
vesti onlineZdravlje

Nakrcana Srbija sa lažnim doktorima?

Uhapšena lažna zubarka: S falsifikovanom diplomom držala ordinaciju u Beogradu na vodi

VESTI 06. mar 202415:01 115 komentara
Shutterstock/bezikus

S. S. (48) je uhapšena zbog sumnje da je pružala stomatološke i usluge „ulepšavanja“ u centru Beograda sa falsifikovanom diplomom Univerziteta u Prištini.

Po nalogu javnog tužioca Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu za S. S. (48) određeno je zadržavanje od 48 sati. Ona se tereti za krivična dela falsifikovanje isprave, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, prenosi RTS.

Prema navodima krivične prijave, S. S. se od 21. januara 2021. godine u svojoj stomatološkoj ordinaciji „BV dental estetic“, u. Bulevaru Vudroa Vilsona 8, bavila pružanjem stomatoloških i usluga „anti ejdž“ medicine sa navodno stečenim zvanjem „doktor stomatologije“ i izdatom diplomom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini od 27. februara 1999. godine, za koju je nakandnim proverama utvrđeno da je falsifikovana.

Utvrđeno je da se S.S. registrovala u Agenciji za privredne registre kao S.S. PR, Opšta ordinacija dentalne medicine „BV dental estetic“, sa registrovanom delatnošću „stomatološka praksa“ i bavila se navedenim uslugama bez adekvatnog zvanja i stručne spreme, ističe se u saopštenju Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Prilikom saslušanja pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu osumnjičena je u prisustvu advokata iznela svoju odbranu, pri čemu je osporila da je diploma Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini falsifikat, dok nije negirala da je pružala stomatološke i usluge „anti ejdž“ medicine.

Nakon toga, sudija za prethodni postupak podneo je predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu, za određivanje pritvora S.S., jer smatra da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičena ometala postupak uticajem na svedoke.

Kako se dodaje, u toku dokaznog postupka Tužilaštvo će ispitati potencijalne oštećene, kao i druge eventualne svedoke, narediti potrebna veštačenja, te će nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja biti doneta odluka o daljem postupanju.