среда, 28 фебруара, 2024
vesti online

Oslobađanje od TV takse: pola godine za odgovor, a 15 dana za dopunu dokumentacije

Pritužbu na rad RTS-a ombudsmanu su uputila 24 građanina žaleći se da mesecima ne dobijaju odgovore na zahteve za oslobađanje od RTV pretplate, zbog čega je pokrenuta kontrola zakonitosti i pravilnosti rada Javnog servisa
Autor: Višnja Aranđelovićsubota, 06.08.2016. u 10:00

Зграда РТС-а (Фото Драган Јевремовић)

„Pre svega moram reći da vam odgovor ne služi na čast jer ste na moj zahtev od 17. januara 2016. odgovorili posle više od šest meseci, a meni, jednom devedesetogodišnjaku, dajete nalog za dostavu hrpe dokumentacije u roku od 15 dana”. Ovako je Beograđanin Miloš Janković odgovorio Radio-televiziji Srbije (RTS), pošto su ga 14. jula obavestili da je za oslobađanje od plaćanja RTV takse koju je zatražio neophodno da dostavi „svu odgovarajuću dokumentaciju”.

„Sva odgovarajuća dokumentacija” podrazumeva da ovaj devedesetogodišnjak, inače ratni vojni invalid sa Sremskog fronta, mora prvo da zahtev popuni na posebnom obrascu, zatim pribavi uverenje da je hranilac porodice, kao i dokaz da je vlasnik nekretnine za koju traži oslobađanje od takse. I to nije sve. Mora i da ode do opštine, suda ili kod notara da overi izjavu da niko ne koristi objekat za koji traži oslobađanje od nameta RTS-a. Ni tu nije kraj. Od Jankovića se očekuje i da dostavi dokaz o potrošnji električne energije u objektu.
Za sve ovo Janković ima rok od 15 dana. U suprotnom – njegov zahtev biće odbijen i on će morati da plaća pretplatu za vikendicu na Trešnji koju godinama ne posećuje.

Kako priča za „Politiku”, Janković i njegova četiri godina mlađa supruga nisu u stanju da obavljaju ni najosnovnije životne potrebe, a kamoli da idu od šaltera do šaltera i „ispunjavaju hirove administracije”.
„Kivan sam naročito zbog činjenice da RTV pretplatu za vikendicu nisam plaćao niz godina, jer su me oslobodili. Dakle, već jednom sam im sve te podatke dostavio i oni ih poseduju, ukoliko arhivu uredno vode. Pristajem i da interna kontrola uradi proveru na licu mesta u pogledu potrošnje električne energije i da se uvere da u objektu nemam ni TV, ni radio-prijemnik. Ali takvom neažurnošću vređaju svoje korisnike, naročito stare, bolesne i nemoćne, kao i ratne invalide”, priča Janković i dodaje da uredno plaća pretplatu Javnom servisu za stan u kojem živi.

Pismo protesta koje je poslao na adresu RTS-a uputio je i zaštitniku građana Saši Jankoviću. U tamošnjoj službi potvrđuju da je naš sagovornik jedan od 24 onih koji su ombudsmanu uputili pritužbu na rad Javnog servisa. Kako su se žalbe odnosile na činjenicu da mesecima ne dobijaju odgovore na zahteve za oslobađanje od RTV pretplate, pokrenuta je kontrola zakonitosti i pravilnosti rada RTS-a.

Ova medijska kuća nije odgovorila na pitanja „Politike” zbog čega građani tako dugo čekaju na odgovore i koliko je onih koji su do sada podneli zahtev za oslobođenje od plaćanja takse. Ostali smo uskraćeni i za odgovore da li RTS ima mogućnost da, u slučajevima starih i teško bolesnih građana, eventualno pošalje svoje službenike koji bi na licu mesta utvrdili činjenično stanje, kao i šta se dogodilo sa dokumentacijom koju su im podnosili građani koji su ranije bili oslobođeni pretplate.

Prema Zakonu o javnim servisima od 1. januara 2016. građani Srbije su u obavezi da plaćaju naknadu za Javni servis. Taksa se naplaćuje preko računa za električnu energiju i iznosi 150 dinara.

Ponovno uvođenje pretplate izazvalo je nezadovoljstvo većeg dela javnosti, budući da su ih političari često uveravali kako će ih osloboditi ove obaveze. Isto obećanje pre nešto više od dve i po godine dao je i sadašnji premijer Aleksandar Vučić, posle čega je procenat naplate pao ispod 30 odsto. Nasuprot političarima, medijski stručnjaci insistiraju da je redovno plaćanje RTV takse neophodno za postojanje kvalitetnog Javnog servisa. (Politika)