недеља, 12 маја, 2024
EU-INTEGRACIJEvesti online

Poglavlje 35

Radna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 organizovala konferenciju „U susret Sporazumu”

Datum objave: 28.02.2024.

IMG_9334.jpegRadna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 organizovala je godišnju konferenciju “U susret Sporazumu” u Hotelu Metropol Palace danas, 27. Februara, kada se obeležava prva godišnjica Evropskog plana o putu ka normalizaciji koji je usvojen u Briselu.

Konferencija je bila organizovana u tri panela pod nazivima – (Ne)poverenje i pomirenje, Normalizacija ili konfrontacija i Perspektive dijaloga u budućnosti. Na prvom panelu “(Ne)poverenje i pomirenje” bilo je govora o stanju na terenu pri pomirenju članova dve zajednice i načinima kako pokrenuti proces pomirenja. Drugi panel “Normalizacija ili konfrontacija, šta možemo očekivati od dijaloga” fokusirao se na normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, dok je treći panel “Perspektive dijaloga i budućnosti” obuhvatao diskusiju o daljim koracima i pogledu u budućnost.

Učesnici događaja su bili predstavnici relevantnih državnih institucija, organizacija civilnog društva, diplomatskog kora, mediji i zainteresovani građani.  Takodje, učestvovali su gosti i iz Bujanovca i Prištine.

Konferencija se organizovala u okviru projekta “Podrška praćenju napretka u Poglavlju 35” koji realizuje InTER, a finansijski podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole “Civilno društvo za unapredjenje pristupanja Srbije Evropske Unije – Europe ASAP”  kao i projekta “Podrška radu Radne grupe NKEU za Poglavlje 35” koji realizuje InTER a finansira Fondacija za otvoreno društvo – Zapadni Balkan.

Fotogalerija

  • IMG_9340.jpeg
  • IMG_9327.jpeg
  • IMG_9319.jpeg
  • IMG_9316.jpeg
  • IMG_9304.jpeg
  • IMG_9264.jpeg