понедељак, 27 маја, 2024
vesti online

Saša Radulović: Nikada nisam verovao Vučiću

Beograd – Upravni sud je potvrdio da je sa listom Dosta je bilo Saša Radulović sve u redu, izlazimo na izbore, ali nije u redu ponašanje Pokrajinske izborne komisije. Stranke koje nezasluženo pretenduju da se zovu demokratske su, u strahu za svoje fotelje i fondove koji im služe da se parazitski prehranjuju o trošku građana Srbije, pribegle nedozvoljenim političkim manipulacijama i pokušale da nas spreče da izađemo na izbore u Pokrajini. Odluka PIK da odbaci listu Dosta je bilo Saša Radulović je skandal.

Partokratija u Vojvodini je pokušala da nas spreči da izađemo na izbore, jer se plaši glasa građana Vojvodine. Ovo je pravi primer onoga što stalno govorimo, da je partijski parazit okupirao našu zemlju, kaže za Danas Saša Radulović, lider pokreta Dosta je bilo, odgovarajući na pitanje zašto je doveo sebe u situaciju da ima problema sa listom u Vojvodini i na kritike da je bio “nesposoban” da preda listu uredno.

 

Ipak, vama je izgleda samo DS kriv za neprolazak liste, a ne ostali članovi komisije. Zašto?

– Nikada nismo rekli da je samo DS kriv. Protiv nas se bori sva partokratija i iz SNS i iz koalicije Raja, Gala i Vlaja i iz svih drugih stranaka. Mi jedini građanima nudimo potpuno drugačiju politiku, pre svega ukidanje partokratije, potpunu transparentnost svih finansija, da se za svaki potrošeni dinar iz državne kase zna gde je otišao. Nudimo im ukidanje partijskog zapošljavanja partijskih kadrova sa lažnim diplomama lažnih fakulteta. Partokratija se toga boji i zato su svi oni pokušali da nas spreče da izađemo na izbore. Uspeli smo da se izborimo sa svima njima i posle ovih izbora bićemo treći po snazi.

Kako komentarišete izjavu Žarka Koraća da ste Vučićev ministar i da će vaša lista doneti samo još nekoliko poslanika Vučiću?

 

– Ovakvih tvrdnji sam se naslušao od svih predstavnika stranaka koje znaju da ne mogu da pređu cenzus, jer se pojavila potpuno nova i čista politička opcija za koju građani mogu da glasaju. Te tvrdnje su proizvod straha od gubljenja nezasluž enih privilegija. Pokret Dosta je bilo osvojiće na ovim izborima dvocifreni rezultat.

 

Rekao je, takođe, da “umesto da ćutite i stidite se jer ste verovali Vučiću i pristali da budete ministar u njegovoj vladi, sada delite lekcije onima koji su žrtvovali živote za demokratsku Srbiju, dok ste vi sa bezbedne daljine razvijali softver”.

– Ne osećam potrebu da se pravdam za to što sam kao i mnogi mladi ljudi sa diplomom veoma cenjenog fakulteta otišao da radim u inostranstvo i tamo bio uspešan. Ne vidim da su ni Čeda ni Korać žrtvovali svoje živote, a ne vidim ni demokratiju u Srbiji. Vidim da se bahate u džipovima i da su razrušili sve što su mogli u pljačkaškim privatizacijama.

 

Nazivaju vas Vučićevim botom. Čini se da glasačima nije teško da poveruju u tako nešto, s obzirom na to da ste do juče vi verovali Vučiću.

– Meni se čini da ste skloni da potcenjujete glasače. Građani koji žele da se obaveste i koji misle svojom glavom vide da su to podmetanja partokratije koja se plaši pokreta Dosta je bilo jer smo mi jedini principijelni i dosledni u svemu za šta se zalažemo. Nikada nisam verovao Vučiću. On je centar korupcije u Srbiji i uništio je sve demokratske institucije, temeljno je dovršio posao koji su ovi počeli pre njega. Ušao sam u Vladu Ivice Dačića sa punom svešću da ulazim u blato. I ponovo bih to uradio. Iskoristio sam šansu koja mi se pružila, a Vučića i njegove ministre i dan danas možete da čujete kako ponavljaju da im je moj ulazak u Vladu bio najveća greška u životu. Pet meseci koje sam proveo na čelu Ministarstva privrede iskoristio sam da sprečim pljačku i mnoge pljačkaške privatizacije, ali i da sistem upoznam iznutra. Bio sam šokiran stepenom lopovluka i bahatosti koji sam tamo video. To iskustvo je za mene dragoceno jer sad tačno znam šta i kako rade. …   (Danas)