недеља, 12 маја, 2024
Srbijavesti online

Srbija dobacila do domaće rakijčine koja se ne proverava!

Branimir Nestorović Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Jedan od osnivača „Mi – glas iz naroda“ Jovan Janjić ispričao je kako je lekar Branimir Nestorović napustio taj pokret.

Na sastanku sedam osnivača „Mi-Glas iz naroda“ u utorak, umesto da se odluči o prerastanju pokreta u stranku i njenom predsedniku, njega su su napustili Nestorović i Aleksandar Pavić. Potom je Branimir Nestorović najavio da će praviti stranku.

Jedan od osnivača „Mi – glas iz naroda“ Jovan Janjić,gostujući u emisiji „Probudi se“ na TV Nova, pojasnio je kako je zapravo izgledao Nestorovićev odlazak.

„Nestorović je uzeo svoju flašu rakije i otišao nakon glasanja kada nije prošao njegov ultimatum da ga izaberemo za predsednika“, rekao je Janjić.

Sagovornik TV Nova dodao je da su svi bili zatečeni.

„Bili smo zatečeni jer je on ranije, u javnim nastupima, isticao da se kod nas odlučuje ravnopravno“, ispričao je Janjić šta se desilo na sastanku pokreta od kojeg zavisi formiranje vlasti u Beogradu.

Podseća da je za samo godinu dana od osnivanja „Mi – glas iz naroda“ osvojio međuprostor na političkoj sceni i uveren je da to očigledno nekome smeta i da se radi na tome kako bi se ta politička opcija urušila ili čak uklonila sa političke scene.

 

PROČITAJTE JOŠ

 

„Naša istraživanja su pokazala da smo najmanje udvostručili poverenje građana posle izbora i to očito ne odgovara ni jednoj, ni drugoj strani“, ističe Janjić.

Podvukao je da se stavovi koje je Nestorović iznosio u javnosti, kakvi su bili oni o vakcinama, ne mogu pripisati pokretu, ali je dodao da je među članovima bilo nesuglasica zbog nekih političkih izjava.

Na pitanje kakvi su njihovi izgledi za opstanak budući da su, iako tek zakoračili na političku scenu, postali pokret sa najviše raskola, Janjić tvrdi da će „Mi – iz naroda“ opstati.

****

Član Mi – glas iz naroda: Odluka Nestorovića ide naruku Vučiću, novi izbori u Beogradu jedino rešenje
Izvor: N1 Beograd