субота, 11 маја, 2024
vesti online

Zaplena duvana u firmi Vladimira Jugovića!

U akciji pripadnika MUP-a, BIA i Poreske policije zaplenjeno je rekordnih 1.338 tona duvana i uhapšeno 12 osoba koje su ostvarile protivpravnu imovinsku korist od više od 490 miliona dinara. Ono što je zanimljivo je da je većina uhapšenih iz firme “Duvan” AD iz Ljubovije, koja je 25 odsto u vlasništvu bivšeg fudbalskog reprezentativca naše zemlje Vladimira Jugovića (45)!

Vladimir Jugović,  vlasnik 25 odsto  akcija u kompaniji   „Duvan“ AD

Vladimir Jugović, vlasnik 25 odsto akcija u kompaniji „Duvan“ AD | Foto: A. Dimitrijević

Reč je o bivšem asu Crvene zvezde, sa kojom je 1991. godine osvojio titulu evropskog i svetskog klupskog prvaka, a koji je potom ostvario zapaženu karijeru igrajući za Juventus, Sampdoriju, Lacio, Atletiko Madrid, Inter i Monako. Jugović juče nije bio raspoložen za razgovor o toj temi. Inače, 70 odsto akcija je u vlasništvu države.

Zgrada kompanije  u Ljuboviji

Zgrada kompanije u Ljuboviji

Uhapšeni su M. Ž., odgovorno lice “Duvan” AD iz Ljubovije, Đ. R., odgovorno lice “PD Kopeks” DOO Novi Sad, M. V., vlasnik agencije za konsalting i menadžment MZ iz Ljubovije i član komisije za otkup duvana “Duvan” AD, D.P. registrovani proizvođač duvana sa područja opštine Pećinci, M. P., proizvođač duvana sa područja opštine Pećinci, M. Ć., registrovani proizvođač duvana iz Kaća, I. R., komercijalista firme “PD Kopeks” DOO Novi Sad, V. D., tehnolog u proizvodnji “Duvan” AD iz Ljubovije, I. S., magacioner u “Duvan” AD iz Ljubovije, N. J., radnik u proizvodnji “Duvan” AD, G. D., službenik “PD Kopeks” DOO Novi Sad, P. S., tehnolog “PD Kopeks” DOO Novi Sad.( ALO)