среда, 8 маја, 2024
Sportvesti online

Alkaraz dobio Novaka u Rijadu!

Kao da je finale Vimbldona: Alkaraz dobio Novaka u Rijadu!

TENIS 27. dec 202317:13 > 19:25 2 komentar
AP Photo/Antonio Calanni

Ko je platio novac za kartu, nije žalio ni centa.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz možda su zakazali egzibiciju u prestonici Saudijske Arabije, ali su pred rasprodatim tribinama „Arene kraljevstva“ priredili pravi spektakl, meč visokog intenziteta, koji se nije preterano razlikovao od pet takmičarskih koje su odigrali do sada.

U prvom „nezvaničnom“ pobedio je igrač koji je bolje servirao na kraju: Đoković – Alkaraz 6:4, 4:6, 4:6.

Španac je pravio rani brejk u sva tri seta, u prva dva u Novakovom prvom servis gemu, u „majstorici“ pri rezultatu 1:1, nakon čega je 16 godina starijem rivalu bilo potrebno mnogo energije da se izbori sa sjajnim početnim Alkarazovim sjajnim početnim udarcem danas.

U prvom je uspeo dva puta, drugi put pri vođstvu 5:4 za prednost od 1:0 u setovima, ali je na naredni brejk čekao do sredine trećeg seta nakon što u međuvremenu nije često stizao ni do igre na razliku. Pet brejk šansi bilo je potrebno Novaku da izjednači na 3:3, ali je „Karlito“ ovog puta imao više energije i svežine.

U najavi 2024. godine prelomio je „kambek“ Karlosa u devetom gemu trećeg seta nakon što je delovalo da će Novak povesti 5:4. Bilo je 40:15 kada je Alkaraz zaigrao „đokovićevsku“ odbranu i terao Srbina na udarac više, na metar dalje i na kraju dočekao greške koje su ga dovele u poziciju da servira za meč, umesto za ostanak u setu.

Uradio je to sigurno i autorativno za izjednačenje na 3:3 u rivalstvu sa Đokovićem, iako će pojedini izvori ovaj susret revijalnog karaktera izuzimati iz njihovog konačnog skora.

Prema svemu što smo videli – ne bi trebalo, ovo je bio ozbiljan tenis.

NAJAVA MEČA

Screenshot

Srbinu je ove godine pripalo polufinale Rolan Garosa, finale Sinsinatija i polufinale završnog ATP turnira u Torinu, dok je Španac trijumfom u finalu Vimbldona zaustavio najtrofejnijeg igrača svih vremena u pohodu na sveti teniski gral – kalendarski slem.

Vreme je da saznamo ko se trenutno nalazi u boljoj formi na četiri dana od ulaska u 2024. u kojoj će, sasvim izvesno, Nole i Karlito odigrati još nekoliko nezaboravnih duela.

Pratićemo duel u Rijadu uživo, ostanite uz Sport Klub.