субота, 18 маја, 2024
vesti online

Snimak iz drona Nova.rs sa mitinga opozicije

Završni miting koalicije Srbija protiv nasilja – snimci dronom
Izvor: nova.rs

Večeras je održana završna konvencija opozicione liste „Srbija protiv nasilja“, a snimak Nova.rs iz drona pokazuje koliko se građana večeras okupilo na Trgu republike.

Hiljade građana okupilo se večeras na Trgu republike na završnoj konvenciji „Srbija protiv nasilja“. Okupljenima se obratilo 11 kandidata sa ove liste.

Ko je sve govorio možete pročitati u odvojenoj vesti.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Prvi se građanima obratio Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste „Srbija protiv nasilja“, rekao je da su pred Beograđanima odsudni izbori, oni na kojima građani neće birati stranke već u kakvom gradu će živeti.

Na kraju su se obratili nosioci liste Marinika Tepić i Miroslav Aleksić koji su poručili da je došlo vreme da se oslobodi Srbija.

 

 

Dosta je više okova. Zbacimo ih 17. decembra. Za život, za bezbednost i sigurnost naše dece, za plate i penzije dostojne normalnog života, za zadovoljne poljoprivrednike, za zemlju bez korupcije i kriminala, za zemlju pravde i slobode, za zemlju gde neće izvršitelji proganjati samohrane majke dok se kumovi i prijatelji poglavice šepure na svojim jahtama, automobilima od nekoliko stotina hiljda evra, skupocenim vilama. Za zemlju gde će se za krađu i nasilje ići u zatvor“, istakao je nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ na parlamentarnim izborima Miroslav Aleksić koji je bio poslednji govornik.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Manji incident“, viđen je kad je grupa maskiranih muškaraca, skrivenih iza kapuljača, pokušao da isprovocira okupljene sa jednim transparentnom.

Naše kamere zabeležile su i da je na događaju bila glumica Vesna Trivalić. 

Posle govora na Trgu republike građani i kandidati na listi „Srbija protiv nasilja“ krenuli su u šetnju do zgrade Republičke izborne komisije (RIK) i poslali im poruku uoči izbora 17. decembra.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Građani su razvili belo platno na kom piše „Promena je počela“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Dobro se obucite 17. decembra, budite strpljivi. U Beogradu zaokružiti listu broj 3, u republici broj 7. Na ovom platnu piše ‘promena je počela’. U nedelju glasamo da normalnost pobedi ovo zlo. Živeli, da pobedimo 17. decembra, a 18. decembra da se radujemo na beogradskim ulicama“, rekao je na skupu ispred RIK-a voditelj Smiljan Banjac.